Μουζάλας: Ανοικτού τύπου τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό αλλά θα φρουρούνται

Θα χωρούν συνολικά 8.000 άτομα

«Ανοικτού τύπου αλλά φρουρούμενα» θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8.000 ατόμων, όπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μουζάλας στο Σκάι 100,3.
Την ώρα που -όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη- επιταχύνονται τα hot spot σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 έως 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει από τον Δεκέμβριο και ενώ μέχρι πριν το 75-80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας ήταν πρόσφυγες, πλέον είναι το 45-55%.
Είπε μάλιστα ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το 1 εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top