Πολιτική διεύρυνση προς το κέντρο σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η προσπάθεια δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά μεταγραφών

Πολιτική διεύρυνση προς το κέντρο σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

​Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη στην προεδρία της ΝΔ και στη Συγγρού καταστρώνουν το σχεδιασμό για το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ένας από τους στόχους του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι η διεύρυνση του κόμματος προς το κέντρο, χωρίς όμως να υπάρχει θέμα «βιασύνης» της διαδικασίας αυτής.

Όπως άλλωστε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο Άδωνις Γεωργιάδης, «Προς τα δεξιά δεν βλέπω κάποια άλλη διεύρυνση. Η διεύρυνση θα γίνει προφανώς προς την πλευρά την άλλη και καλώς θα γίνει, υπό την έννοια ότι μας ενώνουν η ευρωπαϊκή και η μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Τα θετικά λόγια με τα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Τάσου Γιαννίτση και την προσπάθεια που έκανε στο συγκεκριμένο θέμα ο Ανδρέας Λοβέρδος με το νόμο του 2010, είναι ενδεικτικά της πρόθεσής του να μην διστάσει να δώσει εύσημα σε πρόσωπα που ανήκαν στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και σε πρόσωπα που δεν είχαν καμία οργανωτική, ιδεολογική και άλλη συγγένεια με την κεντροδεξιά, όταν κρίνει πως πρέπει.

Αυτό εξάλλου διαφαίνεται και από το ότι το κόμμα και ορισμένες κρίσιμες γραμματείες στελεχώθηκαν με πρόσωπα που δεν χαρακτηρίζονται ακραιφνείς νεοδημοκράτες.

Καθόλου τυχαία επίσης δεν είναι η δημόσια τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου που ανέφερε στο Twitter της «Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ονομαστικά και θετικά σε μεταρρυθμίσεις υπουργών άλλου κόμματος. Πρωτοφανές και καλοδεχούμενο».

diamantop_kyriakos.jpg

Παράλληλα, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης φέρεται να έχει πει ότι το κόμμα θα καταστεί πόλος αναφοράς για πολλά στελέχη και του Ποταμιού και ενδεχομένως και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, όπως οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης και Χρήστος Βερελής αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ωστόσο, πληροφορίες του star.gr από το περιβάλλ��ν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν πως η μετατόπιση του κόμματος προς το κέντρο θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και όχι μεταγραφικά. Και συμπληρώνουν πως παρακολουθούν τις συζητήσεις που γίνονται σε πολιτικούς χώρους του συνταγματικού τόξου αλλά δεν μετέχουν και δεν τις σχολιάζουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top