Ο Βέλγος υπουργός απαντά στον Μουζάλα: «Λέει ψέματα. Δεν είπα ποτέ να πνίγουν τους μετανάστες»

Έξαλλος με όσα είπε ο Έλληνας υπουργός στο BBC

Ο Βέλγος υπουργός απαντά στον Μουζάλα: «Λέει ψέματα. Δεν είπα ποτέ να πνίγουν τους μετανάστες»

​Οργισμένη απάντηση στον Γ. Μουζάλα, για τις δηλώσεις του στο BBC ότι οι Βέλγοι είπαν να πνίγουμε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, έδωσε ο Βέλγος υπουργός αρμόδιος για τη μετανάστευση, Τέο Φράνκεν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Belga, ο κ. Φράνκεν διέψευσε κατηγορηματικά πως είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να απωθεί τους μετανάστες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τους αφήνει να πνιγούν.

«Ποτέ δεν είπα αυτά τα πράγματα! Λέει ψέματα ο Έλληνας υπουργός. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι αυτές οι κατηγορίες εκτοξεύονται εις βάρος μου την ώρα που η Ελλάδα απομονώνεται ακόμα περισσότερο όσον αφορά στη συζήτηση που γίνεται για τη μετανάστευση στην Ευρώπη», είπε και επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν κάνει όσα πρέπει για το προσφυγικό.

Σημείωσε ακόμα πως το σύστημα επανεγκατάστασης δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο οι μετανάστες διαλέγουν να μην περάσουν αυτή τη διαδικασία, αλλά αντίθετα επιλέγουν μόνοι τους τη χώρα προορισμού.

«Γι' αυτό και εγώ ζήτησα τα hotspot στην Ελλάδα να τεθούν υπό ευρωπαϊκή διεύθυνση. Η κυβέρνηση της Αθήνας ξεκάθαρα δεν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί την κατάσταση οπότε θα πρέπει να παρέμβουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα hotspot θα πρέπει να λειτουργήσουν ως "η αίθουσα υποδοχής της Ευρώπης". Όσοι ανταποκρίνονται στα κριτήρια της μετεγκατάστασης θα πρέπει ομαλά να μετεγκαθίστανται στην Ευρώπη σύμφωνα με μια δίκαιη αναλογία. Αυτού που έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να λάβουν διεθνή προστασία θα πρέπει να παραμένουν στα hotspot περιμένοντας την πιθανή επιστροφή τους», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top