Τσίπρας: «Ιστορική η Σύνοδος Αθήνας, Κύπρου, Ισραήλ»

Συστήθηκε ειδική επιτροπή που θα παρακολουθεί τις συμφωνίες σε επίπεδο αρχηγών κρατών

Τσίπρας: «Ιστορική η Σύνοδος Αθήνας, Κύπρου, Ισραήλ»

​Τη διακήρυξη της Λευκωσίας υιοθέτησαν ο Ν. Αναστασιάδης, ο Α. Τσίπρας και ο Μ. Νετανιάχου στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Συστήθηκε ακόμα μια ειδική Επιτροπή σε επίπεδο ΥΠΕΞ, η οποία και θα παρακολουθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο αρχηγών κρατών, έτσι ώστε στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει σε έξι μήνες, να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά που θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο.

«Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, Κύπρου και Ισραήλ θα αξιοποιηθούν, ενώ η Eλλάδα θα αποτελέσει γέφυρα μεταφοράς προς την Ευρώπη», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η ενέργεια, οι μεταφορές και η καινοτομία είναι τομείς συνεργασίας που θα προάγουν τη σταθερότητα και θα αναδείξουν τα οφέλη της συνεργασίας. Η τριμερής αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδος με σκοπό την ενίσχυση των δυνατοτήτων των χωρών μας προς όφελος της περιοχής. H Σύνοδος των τριών χωρών μας είναι ιστορική. Στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top