Το Σαββατοκύριακο η Τρόικα στην Αθήνα – Το ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό

​Την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες.

Ο επίτροπος ενημέρωσε τoν Τύπο πως οι επικεφαλής της τρόικας θα μεταβούν στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, «μέσα στο Σαββατοκυριακό» για να ξεκινήσουν την αξιολόγηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Star για την ημερομηνία της επιστροφής της τρόικας ο επίτροπος δήλωσε πως «η αξιολόγηση θα πάρει χρόνο» και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν δύσκολα θέματα, αλλά η πρόθεση της Κομισιόν είναι να «συνεχίσει την καλή συνεργασία που ξεκίνησε τον Ιούλιο με τις ελληνικές αρχές και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το γρηγορότερο δυνατόν».

Συγκεκριμένα ο επίτροπος ανέφερε:

«Όπως ξέρετε όλες οι τεχνικές ομάδες, ειδικά αυτές που χειρίζονται τα δύσκολα φορολογικά θέματα βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Έχει επιτευχθεί πρόοδος. Τις επόμενες ημέρες οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα δύσκολα θέματα. Αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά έχουμε την πρόθεση να κρατήσουμε τον αρχικό χρονικό προγραμματισμό μας. Όπως ξέρετε συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα στο Νταβός, είχαμε μια μακρά συζήτηση. Συναντήθηκα και πριν δύο μέρες με τον επικεφαλής της αποστολής μας τον κ. Ντέκλαν Κοστέλο, του έδωσα οδηγίες. Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει νωρίς την επόμενη εβδομάδα».

Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με το προσφυγικό και η αξιολόγηση του προγράμματος δεν σχετίζονται μεταξύ τους: «Δεν υπάρχει σχέση με την αξιολόγηση του προγράμματος. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαδικασίες που δεν σχετίζονται».

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top