Τα τινάζει όλα στον αέρα το ΔΝΤ: Χωρίς μειώσεις 10% στις συντάξεις, ΔΕΝ βγαίνουν τα νούμερα!

Δεν δέχεται τις αυξήσεις στις εργοδοτικές εισφορές το Ταμείο

Τα τινάζει όλα στον αέρα το ΔΝΤ: Χωρίς μειώσεις 10% στις συντάξεις, ΔΕΝ βγαίνουν τα νούμερα!

​Μπορεί η Κομισιόν να στέλνει τα πρώτα θετικά μηνύματα για το ασφαλιστικό, ωστόσο το ΔΝΤ κρατά σκληρή στάση, εμμένοντας στις περικοπές των συντάξεων!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του star.gr, αν και επίσημα το Ταμείο δεν έχει τοποθετηθεί επί του σχεδίου για το ασφαλιστικό, η Ουάσινγκτον έχει μία «κόκκινη γραμμή»: Αν δεν μειωθούν κατά 10% οι κύριες συντάξεις, τα νούμερα δεν βγαίνουν!

Το ΔΝΤ απορρίπτει την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών τονίζοντας πως θα βάλει φρένο στην ανάπτυξη, ενώ ξεκαθαρίζει πως:

• Οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια

• Πρέπει να καταργηθούν το εφάπαξ και το ΕΚΑΣ

• Πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις στα «ευγενή ταμεία»

«Το ΔΝΤ θέλει είτε να αποχωρήσει είτε να τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα»

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Huffington Post που επικαλείται πηγή στις διαπραγματεύσεις ανεβάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα, τονίζοντας πως το ΔΝΤ ζητά μειώσεις 15% στις συντάξεις αλλά και περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για να επιτευχθεί ο στόχος! Ωστόσο, το ΔΝΤ επίσημα δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Η ίδια πηγή κάνει λόγο και για αδιαλλαξία από τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν: «Το ότι ο Τόμσεν διαδραματίζει έναν όχι και τόσο εποικοδομητικό ρόλο είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς. Η στάση του ΔΝΤ προκαλεί προβληματισμό και θέλει σαφώς είτε να βγει από το πρόγραμμα ή να τινάξει όλο το πράγμα στον αέρα».

Ο Πίτερ Ντόιλ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Τόμσεν για πολλά χρόνια πρ��τού παραιτηθεί από το ΔΝΤ διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς του στην ελληνική κρίση το 2012, πιστεύει ότι τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος «δεν τον νοιάζει» ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η δική του προσέγγιση θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημείωσε επίσης ότι οι περικοπές στις συντάξεις και η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top