Όπισθεν ολοταχώς για κυβέρνηση: Πήραν πίσω 2 τροπολογίες μετά τις διαμαρτυρίες των κομμάτων!

Αφορούσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις απαλλοτριώσεις - Απίσ��ευτη ατάκα Παρασκευόπουλου: Ας είμαστε λίγο χαλαροί με τις «άσχετες» τροπολογίες!

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στο θέμα των τροπολογιών που αφορούσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις απαλλοτριώσεις.
Οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης πήραν πίσω τις δύο τροπολογίες μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να επανακατατεθούν εμπρόθεσμα και αφού προηγηθεί συζήτηση.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υπεραμύνθηκε της ανάγκης ψήφισης, αντιτείνοντας ότι η τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού επιδιώκει την αναβάθμιση και την ομαλή λειτουργία της και παράλληλα διασφαλίζει την ανεξαρτησία της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, εστιάζοντας κυρίως στη θετική, όπως είπε, οικονομική και κοινωνική διάσταση της τροπολογίας.
Νωρίτερα, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Νίκη Κεραμέως υποστήριξαν -μεταξύ άλλων- ότι η τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, περιλαμβάνει «προδήλως και εξόχως αντισυνταγματικές διατάξεις», και κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι συστηματικά παραβιάζει την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία. Για ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών μίλησε και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατό να νομοθετεί �� Βουλή με αυτό τον τρόπο».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για προχειρότητα και ανικανότητα της κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε φωτογραφική την τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Την απόσυρση των τροπολογιών ζήτησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη διαδικασία και διευκρινίζοντας ότι δεν μπαίνουν επί της ουσίας του περιεχομένου τους.
«Απορώ για αυτά που υποστηρίζετε περί φωτογραφικών διατάξεων, ειδικά όταν όλα τα διοικητικά μέτρα θα εφαρμοστούν από την επόμενη θητεία των μελών της Επιτροπής», αντέτεινε ο υπουργός Οικονομίας, ενώ απαντώντας στις καταγγελίες ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, περί φωτογραφικής διάταξης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εγείρετε θέμα να μην είναι συγγενικά πρόσωπα πρώτου και δεύτερου βαθμού πολιτικών και βουλευτών, τα πρόσωπα της Επιτροπής; Εμείς με την τροπολογία λέμε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί να έχει συγγενικά πρόσωπα βουλευτών. Νόμιζα ότι θα την ψηφίζατε με ενθουσιασμό. Είναι δεδομένες οι μεταβολές που πρέπει να γίνουν, και προφανώς θα την αποσύρω αν δεν συναινέσετε, για να συζητηθεί και θα την επαναφέρω αργότερα».
Παρασκευόπουλος: Ας είμαστε λίγο χαλαροί με τις «άσχετες» τροπολογίες!
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αφού σημείωσε ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα από κυβερνητικής πλευράς, ζήτησε από τα κόμματα να κατανοήσουν ότι η τροπολογία για τις απ��λλοτριώσεις έχει μεγάλη οικονομική και κοινωνική διάσταση, καθώς μπορεί, όπως είπε, να απαλλάξει τη χώρα από υψηλές ρήτρες που της επιβάλλονται από την ΕΕ και ταυτόχρονα να βοηθήσει στην επιτάχυνση των έργων.
Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι κατανοεί τις παρατηρήσεις των βουλευτών περί αιφνιδιασμού, σημείωσε όμως ότι θα πρέπει να δουν το θέμα του άσχετου περιεχομένου πιο χαλαρά λόγω ειδικών συνθηκών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top