Αυτός ο κύριος διακινεί ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ για αποκλεισμό της Ελλάδας από την Σένγκεν-ΦΩΤΟ

Με συνέντευξη ΒΟΜΒΑ στην De Standaard βγάζει ανίκανη την χώρα μας - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Αυτός ο κύριος διακινεί ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ για αποκλεισμό της Ελλάδας από την Σένγκεν-ΦΩΤΟ

Σενάρια προσωρινού αποκλεισμού της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν διακινεί ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης, Theo Francken.

Μιλώντας στην De Standaard, ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα τεθεί γρήγορα εκτός της Συνθήκης Σένγκεν, αφού όπως είπε δεν είναι ικανή να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση.

h_52115576-714x475.jpg

Πιο συγκεκριμένα, ο ανταποκριτής της De Standaard στην Ολλανδία Bart Beirlant σε άρθρο του, με τίτλο «Να αποκλειστούν οι Έλληνες από την ζώνη Σένγκεν», εκφράζει την άποψη ότι ...κανείς πλέον στην ΕΕ δεν πιστεύει ότι το προσφυγικό μπορεί να επιλυθεί σύντομα επί ελληνικού εδάφους. Ακόμη και αν η ελληνική κυβέρνηση τα κάνει όλα τέλεια, μια προσφυγική ροή παρόμοιων διαστάσεων με το 2015 θα είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη από μία και μόνο χώρα, σύμφωνα με την De Standaard.

Ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης είναι απ’ αυτούς που πρωτοστατούν στην κριτική εναντίον της Ελλάδας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του στην εφημερίδα ότι «αναστέλλουμε προσωρινά την εμπιστοσύνη μας προς την Ελλάδα».

r.jpg

Μάλιστα, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι επειδή είναι διάχυτη η άποψη πως η παρούσα κρίση δεν μπορεί να αντ��μετωπιστεί, έρχεται σιγά σιγά στην επιφάνεια το λεγόμενο «σχέδιο Β». Συνέπεια της εφαρμογής αυτού του σχεδίου, θα είναι «η de facto, προσωρινή, αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην ζώνη Σένγκεν, διότι δεν θα είναι σε θέση να χειριστεί την κρίση».

«Δεν θέτουμε την Ελλάδα εκτός Σένγκεν (κάτι που όπως εξηγεί ο αρθρογράφος δεν είναι τεχνικά δυνατό), απλά αναστέλλουμε προσωρινά την εμπιστοσύνη μας προς τους Έλληνες», διευκρινίζει - σύμφωνα με τη εφημερίδα -ο Βέλγος αξιωματούχος.

"Η Ελλάδα χρειάζεται κέντρα υποδοχής 200.000 θέσεων"

Theo-Francken-GETTY.jpg

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το προσφυγικό, ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβει στο εξής η ΕΕ την ευθύνη και διαχείριση των κέντρων υποδοχής προσφύγων (hotspots), προχωρώντας στην δημιουργία κέντρων όχι μόνο 8000-10000 θέσεων, αλλά 200.000 θέσεων. «Μιλάμε για γελοίους αριθμούς, 8000 ή 10000 θέσεων», πρόσθεσε. «Μέχρι τώρα υπήρχε η αντίληψη ότι αρκεί να παίρνουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα των μεταναστών/προσφύγων και να τους αφήνουμε ανενόχλητους να συνεχίζουν το ταξίδι τους. Πρέπει όμως να παραμένουν... έγκλειστοι σε ένα χώρο που θα τους παρέχει τις αναγκαίες ευκολίες», σημείωσε. «Όποιοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν στο Βουκουρέστι, παρά στις Βρυξέλλες, ενώ όποιοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα πρέπει να επαναπροωθούνται στη χώρα προέλευσής τους», υπογράμμισε.

Le Monde: Η Κομισιόν αύριο θα εξετάσει την έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν!

Τη διετή αναστολή της συνθήκης Σένγκεν θα εξετάσει, εξάλλου, αύριο το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Όπως τονίζει η Le Monde σε δημοσίευμά της, πρόκειται για ένα σχέδιο «που στην πράξη οδηγεί σε αποκλεισμό της Ελλάδας, πρώτης πύλης εισόδου των προσφύγων στην Ευρώπη, από τον χώρο ελεύθερης διακίνησης των πολιτών που θεωρείται μια από τις θεμελιώδεις και πιο πολύτιμες αρχές της ΕΕ».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, χώρες όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Σλοβενία, ζητούν το κλείσιμο των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ και επί της ουσίας τον αποκλεισμό της χώρας μας από την Σένγκεν!

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια... διελκυστίνδα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση απομόνωσης της Ελλάδας και των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ που ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 26 της Συνθήκης Σένγκεν (βάσει του οποίου μπορούν να παραταθούν ως δύο έτη οι έλεγχοι στα εσωτερικοί σύνορα της ΕΕ).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top