Μοσκοβισί: «Μετά το Ασφαλιστικό, στο τραπέζι ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις»

Αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση

​Ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις και απεργίες μπαίνουν πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να είναι σύμφωνες με όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, όπως τόνισε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Ο κ. Μοσκοβισί, τόνισε πως ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων θα επανεξετάσει το πλαίσιο στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία π��υ υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι προβλέπει διαδικασία διαβούλευσης για επανεξέταση ορισμένων στοιχείων της αγοράς εργασίας, όπως οι ομαδικές απολύσεις, οι απεργίες και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η ομάδα αυτή μάλιστα θα λάβει υπόψη της τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας στο μέλλον, θα εξετάσει τα παραδείγματα άλλων χωρών και θα αναζητήσει λύσεις για την επίτευξη μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη για την επίτευξη των στόχων ανταγωνιστικότητας, απασχόλησης και κατανομής εισοδήματος.

Στις διαβουλεύσεις θα πάρουν μέρος ελληνικές και ευρωπαϊκές οργανώσεις κοινωνικών εταίρων και διεθνείς οργανισμοί, όπως η ΔΟΕ1 και ο ΟΟΣΑ2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top