Ερώτηση από το Ποτάμι στη Βουλή για τις καταγγελίες σχετικά με τον Σπίρτζη και τον ΟΛΠ

Ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και υποστηρίζει ότι ο υπουργός «πιάστηκε στα πράσα»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το Ποτάμι σχετικά με το δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με το οποίο έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης εμπλέκει τον σημερινό υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη σε κύκλωμα επτά εργολάβων ��ου «λυμαινόταν τα έργα του Οργανισμού» την δεκαετία του 2000.

Το δημοσίευμα επικαλείται έκθεσή δύο επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με την οποία μέλος της ομάδας των εργολάβων ήταν και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει:

«Όταν πριν από λίγες μέρες χαρακτηρίζαμε τον κ. Σπίρτζη 'τροχονόμο της διαπλοκής στα δημόσια έργα' εκείνος απάντησε με λάσπη από αυτή που συστηματικά ρίχνουν οι λαϊκιστές κατά του Κινήματός μας.

Η επίσημη επιβεβαίωση για το Ποτάμι δεν άργησε για άλλη μια φορά να έρθει. Όπως αποκαλύπτει έκθεση της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, που δημοσιεύουν σήμερα 'Τα Νέα', ο κ. Σπίρτζης εμπλέκεται σε κύκλωμα εργολάβων που λυμαινόταν έργα του ΟΛΠ τη δεκαετία του 2000.

Γνωστός Πασόκος εκείνη την εποχή, ο νυν υπουργός Υποδομών (αυτό που λέμε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση), μαζί με άλλους έξι εργολάβους μοιράστηκαν ύστερα από συνεννόηση 44 έργα του ΟΛΠ με πολύ μικρές εκπτώσεις και μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων.

Ο 'σκληρός πολέμιος της διαπλοκής' κ. Σπίρ��ζης πιάστηκε στα πράσα και απ' ό,τι φαίνεται θα έχουμε και συνέχεια. Στο μεγάλο πάρτι της διαπλοκής και της ληστείας ήταν πρώτο τραπέζι πίστα. Κι αντί να κρυφτεί, τρυπώνει στο περιβάλλον του Μαξίμου και κουνάει το δάχτυλο σε όσους 'ενοχλούν' τις 'δουλειές' του.

Το Ποτάμι καταθέτει σχετική ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα καθότι εκτός των άλλων ο κ. Σπίρτζης είναι σημαίνον στέλεχος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όπως και ο ίδιος διατείνεται».

Τι δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο star.gr

Σε αποκλειστική δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών στο star.gr , μεταξύ άλλων, κάλεσε όποιον έχει οποιαδήποτε στοιχεία να α πάει στον εισαγγελέα και υποστήριξε: «Έδωσα προσφορά το 2004, από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια και τώρα κατηγορούμαι για δουλειά που... δεν πήρα».

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top