Σόιμπλε: «Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας»

«Πρώτα η αξιολόγηση και μετά όλα τα άλλα»

​Στον πάγο βάζει την Ελλάδα και πάλι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε για το χρέος, δηλώνοντας δια της εκπροσώπου του ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση αν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

«Έως τώρα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Ελλάδα για το χρέος», δήλωσε η κα Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο, συζητείται το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ESM διμερή δάνεια από το πρώτο πακέτος στήριξης και να διαθέσει στην Ελλάδα φρέσκο χρήμα με ευνοϊκότερους όρους.

«Είναι απολύτως λογικό να μην έχει γίνει συζήτηση για το χρέος διότι έχει συμφωνηθεί ότι πρέπει πρώτα να γίνει η αξιολόγηση, η οποία θα προσδιορίσει και καθοριστικά ποια πορεία θα πάρουν μακροπρόθεσμα οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα», συνέχισε η κα Τισενχάουζεν και κατέληξε:

«Εμείς θα περιμένουμε τώρα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά, πιθανώς, θα υπάρξει μία τέτοια διαβούλευση. Αλλά από αυτήν τη θέση δεν μπορώ να προτρέξω με εικασίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top