Κοτζιάς: Η ΝΔ πίσω από τις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις-Κάποιοι θέλουν να πέσει η κυβέρνηση

Σκληρές κατηγορίες κατά της τρόικας, της Συγγρού και ξένων κέντρων

Κοτζιάς: Η ΝΔ πίσω από τις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις-Κάποιοι θέλουν να πέσει η κυβέρνηση

​Πυρά κατά της τρόικας, της Νέας Δημοκρατίας και ξένων κέντρων εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι επιδιώκουν την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, ο κ.Κοτζιάς αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση της Ελλάδας, παραδεχόμενος ότι η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για σκληρά μέτρα.

«Η Τρόικα μας πιέζει προς μια πολιτική που πλήττει πολύ σοβαρά το μέσο πολίτη στην Ελλάδα. Η οικονομία υπονομεύεται από τη συνεχή λιτότητα. Στο μεταξύ, 200.000 επιστήμονες με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό μεταφράζεται σε μία απώλεια της τάξης των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, αν κανείς υπολογίσει τα κόστη για τη μόρφωσή τους από τον παιδικό σταθμό ως την απόκτηση ενός διδακτορικού τίτλου. Γι' αυτούς τους αριθμούς δεν έχει ειπωθεί λέξη με την Τρόϊκα. Αλλά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, επωφελούνται αυτής της κατάστασης, καθώς δέχονται τους γιατρούς μας, χωρίς να έχουν ξοδέψει ούτε ένα σεντ για την εκπαίδευσή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα «ποιες πιθανότητες επιβίωσης έχει η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην Ελλάδα οι συντηρητικοί σημειώνουν προβάδισμα», ο κ.Κοτζιάς έκανε λόγο για... κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, τις οποίες μάλιστα χρέωσε στη Νέα Δημοκρατία.

«��ο γνωρίζω και εγώ ότι κάποιοι κύκλοι από το εξωτερικό ονειρεύονται την κατάρρευση της κυβέρνησής μας. Αλλά οι δημοσκοπήσεις γίνονται με εντολή της συντηρητικής παράταξης. Τα κατευθυνόμενα από αυτούς Ινστιτούτα είναι τα ίδια που προέβλεπαν στο δημοψήφισμα για το Grexit ότι θα υπερίσχυε η άποψη των συντηρητικών. Ως γνωστόν, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ.Κοτζιάς υποστήριξε η Ελλάδα δεν κλείνει τα σύνορα της γιατί «Κανένα τείχος δεν μπορεί να αποκλείσει τους πρόσφυγες… Δεν μπορούμε να βυθίζουμε τις βάρκες τους, ούτε να τους αφήνουμε να πνίγονται».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι Ελλάδα έχει δαπανήσει για τους πρόσφυγες σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ, για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. «Για εμάς, δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η Τρόικα» σημείωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στον Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top