Αποστόλου: «Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από το Aσφαλιστικό»

«Στόχος μας η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα»

Αποστόλου: «Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από το Aσφαλιστικό»

​Τι κι αν εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στα μπλόκα και χιλιάδες αγρότες βρίσκονται στα κάγκελα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου από το βήμα της Βουλής επέμεινε πως οι επιπτώσεις από το νέο νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού είναι διαχειρίσιμες.

«Σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται στο δρόμο και θα βρεθούν κάποιοι θερμόαιμοι που θα ανεβάσουν τους τόνους, θα υπάρξουν πιθανώς και υπερβολές όπως αυτές που σημειώθηκαν προχθές στην Κομοτηνή», είπε ο κ. Αποστόλου και συνέχισε:

«Θέλω όμως να κάνω σαφές προς τους αγρότες ότι η εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράψαμε με τους εταίρους είναι μια συμφωνία που υπερψηφίστηκε και από εσάς και από όλα τα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου και η συμφωνία αυτή δυστυχώς, το έχουμε ομολογήσει ειδικά εμείς, το επικοινωνήσαμε και παραμονές των εκλογών σε όλη την αγροτική Ελλάδα έχουν επιπτώσεις σε μερικά ζητήματα όπως ιδιαίτερα είναι το ασφαλιστικό. Και αυτές οι επιπτώσεις είναι διαχειρίσιμες, εμείς αυτή τη δουλειά έχουμε να κάνουμε και αν πραγματικά προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας εκεί θα απαντήσουμε σε όλα αυτά. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα του αγροτικού χώρου, θέλουμε να επιβιώσει ο αγροτικός χώρος».

Κατάληξε μάλιστα λέγοντας πως «όπως κι εμείς αποδεικνύουμε καθημερινά με τη δουλειά μας ότι είμαστε δίπλα τους με έναν διπλό στόχο. Πρώτον, την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στην περιφέρεια και δεύτερον να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που είναι στη διάθεσή μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top