ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ το ΔΝΤ ζητά να ληφθούν νέα μέτρα πέρα από το Ασφαλιστικό

Στην πρέσα και πάλι η ελληνική κυβέρνηση

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ το ΔΝΤ ζητά να ληφθούν νέα μέτρα πέρα από το Ασφαλιστικό

​Τα… πάντα όλα επιμένει να ζητά το ΔΝΤ όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη χθεσινή της συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, ξεκαθάρισε ότι δεν αρκεί το ασφαλιστικό και πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή, που εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ, το ΔΝΤ αναφέρει:

«Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η κα. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια επίτευξης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμων δημοσιονομικών μέσω ενός αξιόπιστου και συνολικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος. Ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί ισχυρές οικονομικές πολιτικές, ειδικά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς επίσης και σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για να διασφαλιστεί ότι το χρέος θα βρεθεί σε μία βιώσιμη καθοδική πορεία».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Star στην Ουάσιγκτον, Δ. Σουλτογιάννη, η κα Λαγκάρντ απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που προτείνουν τα τεχνικά κλιμάκια εδώ και τώρα, δηλαδή τη μείωση συντάξεων και του ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποδείξει πως μπορεί να συνεργαστεί εποικοδομητικά με το Ταμείο.

Διεμήνυσε τέλος στον κ. Τσίπρα ότι αν η κυβέρνηση υποχωρήσει σε αυτά που ζητά το Ταμείο, δηλαδή στο ασφαλιστικό και στα πρόσθετα μέτρα και τότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top