Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός

Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα για την εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού - Πρώτη ανάρτηση: 22/01/2016, 00:30

Μετά το «ηλίθιος» του Σόιμπλε η Die Welt χαρακτήρισε τον Τσίπρα «περίγελο» του Νταβός

​Δεν έφτανε το “stupid” του Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα έρχεται και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία σε άρθρο της, χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό «περίγελο του Νταβός».

Η γερμανική εφημερίδα ασκεί σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την εμφάνισή του σε πάνελ του οικονομικού φόρουμ και αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ενός «ξεροκέφαλου» ηγέτη που δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το άρθρο τιτλοφορείται «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος του Νταβός», και στον υπότιτλό του σχολιάζεται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο η «μονομαχία» του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

davos.jpg

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με την ελλιπή κατανόηση των οικονομικών όρων και την κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια» γράφει ο υπότιτλος του δημοσιεύματος.

Την ίδια ώρα, το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει «δευτερεύοντα ρόλο» και πως είναι ένας «ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βγάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση».

Τονίζεται δε, ότι αυτή την περίοδο, η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο θέμα του προσφυγικού, μεταφράζοντας αυθαίρετα το σχόλιο του πρωθυπουργού σε «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ από το Νταβός και η ατάκα του Σόιμπλε στον Τσίπρα: "Είναι η εφαρμογή ηλίθιε"

Όταν ο Σόιμπλε παράφραζε τον Μπίλ Κλίντον! Τι είχε πει το 1992 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Η ΠΡΩΤΗ αντίδραση του Μαξίμου για το… «ηλίθιε» του Σόιμπλε

Η αποτίμηση του Νταβός από το Μαξίμου: Τι λένε για το… «ηλίθιε», συντάξεις και χρέος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top