Αβραμόπουλος: Πρέπει να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες στους οικονομικούς πόρους τους

Η απειλή της τρομοκρατίας στην ΕΕ είναι σε υψηλά επίπεδα

Αβραμόπουλος: Πρέπει να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες στους οικονομικούς πόρους τους

Ως «χρονιά διώξεων κατά των κερδών από τρομοκρατικές ενέργειες» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το 2016.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε τη θέληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κτυπήσει την τρομοκρατία στην καρδιά της οικονομίας της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να στερήσουμε από τους τρομοκράτες τους οικονομικούς τους πόρους».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η Επιτροπή θα υποβάλλει τις προτάσεις της, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκαινιασθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στην Europol, για το οποίο τόνισε πως θα μπορέσει να αποτελέσει το επίκεντρο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της ΕΕ, «εφ' όσον τα κράτη-μέλη κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση και ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες».

«Έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, καταστήσαμε σαφές ότι η αντίδρασή μας δεν θα υποκινείται ούτε από το αίσθημα φόβου ούτε από την εξαγωγή βιαστικών συμπερασμάτων. Η Επιτροπή έχει προτείνει μία σειρά από συγκεκριμένες δράσεις που αποτελούν μέρος μιας συνολικής προσέγγισης. Και μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο. Ωστόσο τα πρόσφατα γεγονότα μας απέδειξαν ότι χρειάζεται να πράξουμε πολύ περισσότερα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top