Στον Εισαγγελέα ο φάκελος Παπασταύρου

Ή θα πληρώσει ή θα του ασκηθεί ποινική δίωξη

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος Παπασταύρου
Να πληρώσει ή να του ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα είναι πλέον οι επιλογές που έχει ο Σταύρος Παπασταύρου, πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, αφού η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό ποσού περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία της Αθήνας για την περαιτέρω ποινική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Ο δικηγόρος προ ημερών είχε καταγγείλει πως «στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους και επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη του με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία». Οι αρχές δεν αποδέχτηκαν τελικά τον ισχυρισμό του πως ο λογαριασμός των 5,4 εκατομμυρίων ευρώ ανήκει στον Σάμπι Μυωνή και ότι ο ίδιος είναι απλώς διαχειριστής.

Τα επιχειρήματά του δεν έγιναν δεκτά παρότι προσκόμισε και όλες τις κινήσεις του λογαριασμού από τις οποίες προκύπτει πως ο ίδιος δεν έκανε ποτέ κατάθεση ή ανάληψη από τον λογαριασμό, ο οποίος όταν έκλεισε, τα χρήματα κατέληξαν στον κ.Μυωνή.

Πλέον ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να αποφασίσει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αν θα πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή ή θα του ασκηθεί ποινική δίωξη.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top