Χατζηδάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του λαϊκισμού»

«Η κυβέρνηση πρέπει να επανασυνδεθεί με τη σοβαρότητα»

​Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης ήταν σήμερα ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος σε συνέντευξή τους στο Πρακτορείο Fm κάλεσε την κάλεσε να «επανασυνδεθεί με τη σοβαρότητα».

«Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ορισμός του λαϊκισμού. Υποσχέθηκαν 13η σύνταξη και τώρα κόβουν συντάξεις. Υποσχέθηκαν αύξηση του κατώτερου μισθού και αντίθετα αύξησαν την ανεργία», είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση πρέπει να επανασυνδεθεί με τη σοβαρότητα. Έχοντας μια σύγχυση για το ασφαλιστικό και για την οικονομία έχει επιδεινώσει τα πράγματα. Μην εφαρμόζοντας μια σειρά από ρυθμίσεις δεν πήγε μπροστά το ασφαλιστικό. Ακόμη περισσότερο, ακολουθώντας αυτή την οικονομική πολιτική, ενώ ήταν στο τέλος του 2016 να έχουμε ανεργία 19,5% θα έχουμε 25,5%. Θα προστεθούν δηλαδή 200.000 άνεργοι, δηλαδή θα προστεθούν 200.000 ασφαλιστικές εισφορές λιγότερες».

Προειδοποίησε ακόμα πως αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την οικονομική της πολιτική και η Ελλάδα συνεχίσει να μην είναι ελκυστική στους επενδυτές, τότε δεν πρόκειται να στηριχθεί κανένα Ασφαλιστικό.

«Αυτός είναι ο κίνδυνος τώρα με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Να είναι απλώς ένα Σισύφειο έργο. Διότι όποιο μέτρο κι αν ��έρει ο κ. Κατρούγκαλος, αν την ίδια ώρα διώχνουμε επενδύσεις από την Ελλάδα δεν θα έχουμε ασφαλιστικές εισφορές. Άρα θα είναι μια άσκηση ματαιότητας», είπε και συμπλήρωσε:

«Η χώρα πρέπει να μείνει μακριά από λαϊκιστικές σαπουνόφουσκες. Η χώρα πρέπει να υιοθετήσει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, πρέπει να συνδυάσει μια αντίληψη καινοτόμο με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία. Κι αυτό είναι που και με το πρόγραμμά της πρέπει να αποδείξει η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά στην Ελλάδα. Αυτός είναι και ο τόνος που θέλει να δώσει ο καινούργιος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης. Είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμ��α, θέλουμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα μέ��α στο πολιτικό και το κοινωνικό σκηνικό και νομίζω πως και οι επιλογές προσώπων που έχει κάνει μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης στη ΝΔ, αυτό σηματοδοτούν. Και γι' αυτό νομίζω σ' ένα κομμάτι της κοινωνίας υπάρχει η αίσθηση πως δεν γίνεται μόνο ένα νέο ξεκίνημα στη ΝΔ, αλλά και ένα καινούργιο ξεκίνημα στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε κανένα άλλο κόμμα. Θέλουμε να διευρύνουμε τη δική μας απήχηση και θα το πετύχουμε περισσότερο με τις θέσεις μας, με τις απόψεις μας, με τις αντιλήψεις που θα εκφράσουμε για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας [...] Έχουμε να κάνουμε μ' έναν αγώνα αντοχής και όχι μ' έναν αγώνα ταχύτητας κι έτσι πρέπει να πορευτούμε. Πρέπει να λειτουργήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, εκσυγχρονιστικά όμως, με ανανεωτι��ή διάθεση».

Τέλος αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε:

«Για τον τόπο προέχει η αντιπολίτευση να είναι σοβαρή, να κάνει σοβαρή και αξιόπιστη κριτική στην κυβέρνηση, καταθέτοντας ταυτόχρονα και τις δικές της εναλλακτικές προτάσεις. Δεν έχουμε σκοπό να χαριστούμε στην κυβέρνηση, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια παραδοσιακή ελληνική αντιπολίτευση, που κάνει κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να αντιπροτείνει. Θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αντίληψη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top