Απορρίφθηκε εκ νέου η πρόταση της κυβέρνησης για το ΕΣΡ

Βούτσης: Πλέον είναι ζήτημα της κυβέρνησης πως θα ρυθμίσει το ζήτημα αυτό

Για μία ακόμη φορά απορρίφθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για το ζήτημα του ορισμού των νέων μελών του ΕΣΡ.
Η πρόταση απορρίφθηκε για μία ακόμη φορά καθώς δεν συγκέντρωσε τα 4/5. Ειδικότερα, ψήφισαν 12 «ναι», 7 «όχι» και 3 «παρών» ενώ υπήρχε και μία απουσία.
«Είναι ζήτημα πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να εισηγηθεί πώς αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί και να φέρει τη σχετική ρύθμιση» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Φάνηκε με το «καλημέρα» το αδιέξοδο
Όπως φάνηκε με το «καλημέρα», παραμένει το αδιέξοδο καθώς η ΝΔ κατέστησε σαφές διά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Νίκου Δένδια ότι εμμένει στην διαφωνία της στο ζήτημα των αυξημένων αρμοδιοτήτων του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει διαμηνύσει στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν είναι αρνητικός σε αλλαγές που θα επιτρέψουν στη ΝΔ να υπερψηφίσει, κάτι που βέβαια μένει να αποδειχθεί στην πράξη.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος σε δήλωσή του κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κωλυσιεργεί και δεν επιτρέπει με την στάση της να συγκροτηθεί το νέο ΕΣΡ, επιβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει πρόθεση από ��ην κυβέρνηση για αλλαγές, αλλά χωρίς να καταθέσει κάτι συγκεκριμένο. Επέμεινε, όμως, και ότι δεν υπάρχει ζήτημα υπερβολικών αρμοδιοτήτων του.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, είχε ανακοινώσει την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύνθεση του ΕΣΡ.
Πρόκειται για τους:
Πρόεδρος: Λαοκράτης Βάσσης, φιλόλογος, συγγραφέας
Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος,
Μέλη: Βασίλης Καραποστόλης (πανεπιστημιακός)
Γιώργος Κόλλιας (Πανεπιςτημιακός)
Λίλιαν Μήτρου (Πανεπιστημιακός)
Φανή Πετραλιά (ΕΣΗΕΑ),
Γιώργος Πλειός (πανεπιστημιακός),
Γιάννης Τζαννετάκος (δημοσιογράφος)
Δήμητρα Παπαδοπούλου ( Πανεπιστημιακός, μέλος και του νυν ΕΣΡ).