Καμμένος: «Οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι διορισμένοι»

«Εκείνοι που διόρισαν κατά χιλιάδες δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για τους μετακλητούς»

​Την αισιοδοξία του ότι οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανε��στές θα έχουν αίσιο τέλος, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Ακόμη μια φορά, θα διαψευστούν εκείνοι που θέλουν να υπάρχει δημιουργική ασάφεια. Είμαστε απόλυτα σαφείς πλέον. Κάθε πρόταση που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι μετρημένη, με αριθμούς. Ο σκοπός μας δεν είναι “να καλύψουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”, αλλά να υπάρξει μια λύση που από τη μία πλευρά θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφ��λιστικού συστήματος, από την άλλη προτεραιότητα μας είναι να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη», είπε και πρόσθεσε:

«Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει λύση και λύση στην κατεύθυνση που η κυβέρνηση έχει ορίσει, δηλαδή να υπάρχει μια επιβάρυνση όσον αφορά την εργοδοτική εισφορά και μία μικρότερη επιβάρυνση όσον αφορά τους εργαζομένους».

Αναφερόμενος στο σάλο που έχει προκληθεί από τους διορισμούς συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε:

«Αν διορισμούς θεωρούν τους μετακλητούς υπαλλήλους, οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν είναι διορισμένοι. Είναι υπάλληλοι που βοηθούν στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου, όσο παραμένει ο υπουργός, αυτός ο οποίος τους κάλεσε ως μετακλητούς. Είναι υπάλληλοι που δεν είνα�� δημόσιοι υπάλληλοι ούτε παραμένουν στο Δημόσιο, ούτε έχουν τα προνόμια που είχαν παλαιότεροι μετακλητοί που κατά συρροή διορίζονταν στη Βουλή. Είμαι 23 χρόνια βουλευτής. Εκλέγομαι από το 1993. Δεν έχω διορίσει ούτε έναν στη Βουλή. Εκείνοι, οι οποίοι διόρισαν κατά χιλιάδες δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν για τους μετακλητούς που δεν είναι διορισμένοι υπάλληλοι, αλλά προσωρινοί υπάλληλοι και από αύριο δεν θα έχουν δουλειά», είπε.

Τέλο��, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στην τελετή μεταφοράς από την Κύπρο στην Αθήνα των λειψάνων έξη Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων και αγνοουμένων στη Μεγαλόνησο.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και για τους υπόλοιπους 72 ακόμα αγνοούμενους Ελλαδίτες που “έπεσαν” στην Κύπρο και μέχρι τώρα τα μέσα που διέθετε η Πολιτεία δεν είχαν αναγνωριστεί», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top