Στο Διατλαντικό Συμβούλιο Μετανάστευσης στο Βερολίνο ο Μουζάλας

Με τη συμμετοχή και του Επιτρόπου της ΕΕ Δ. Αβραμόπουλου

Στο Διατλαντικό Συμβούλιο Μετανάστευσης στο Βερολίνο ο Μουζάλας
Στη 15η συνάντηση του Διατλαντικού Συμβουλίου για τη Μετανάστευση, το οποίο συνεδριάζει σήμερα και αύριο στο Βερολίνο, συμμετέχει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η συνάντηση έχει ως θέμα «Ανάπτυξη, Κινητικότητα, Προστασία: Οικοδομώντας ευκαιρία στις προσφυγικές λύσεις» και σε αυτή λαμβάνει μέρος και ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επίσης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της γερμανικής καγκελαρίας και υπουργός Ειδικών Υποθέσεων της χώρας Πέτερ Αλτμάιερ, η γραμματέας για θέματα Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Αν Ρίτσαρντς και πλήθος αξιωματούχων και ειδικών από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, όπως και από άλλες χώρες.

Το Διατλαντικό Συμβούλιο εδρεύει στην Ουάσιγκτον και είναι συμβουλευτικός οργανισμός για την χάραξη στρατηγικών σχετικών με τη μετανάστευση στις χώρες γύρω από τον Ατλαντικό.

Το Συμβούλιο συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο και ύστερα από κάθε συνεδρίαση εκδίδεται δήλωση, με τις σημαντικότερες διαπιστώσεις και προτάσεις για τη μεταναστευτική πολιτική στις συγκεκριμένες χώρες.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top