Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις-Θα πάμε ακόμη και σε σύγκρουση

"Δεν έχουμε επίσημη απάντηση από τους δανειστές για το Ασφαλιστικό"

Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις-Θα πάμε ακόμη και σε σύγκρουση

«Δεν έχουμε πάρει επίσημη απάντηση από τους δανειστές για τις προτάσεις μας στο Ασφαλιστικό». Αυτό παραδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", επισημαίνοντας ότι «η λογική τους είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές».

«Στο μυαλό ορισμένων από αυτούς (σσ δανειστών) το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να μοιάζει με την ιδιωτική και εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Εμείς θέλουμε η κοινωνική ασφάλιση να έχει χαρακτήρα αναδιανεμητικό, να βοηθά κυρίως τους φτωχούς και τα μέσα εισοδήματα και για όλους να δίνει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Τα μέτρα μας το καλύπτουν αυτό», εξήγησε

Παράλληλα, ο κ.Κατρούγκαλος επανέλαβε την δέσμευση του πως δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

«Πάμε να έχουμε ίδιους κανόνες για όλους στο συνταξιοδοτικό. Είμαστε οι πρώτοι που μεταρρυθμίζουμε το ασφαλιστικό χωρίς να στείλουμε το λογαριασμό στους επόμενους», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ.Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι δανειστές έχουν δεχθεί την εθνική σύνταξη και τους ενιαίους κανόνες για όλους στο ασφαλιστικό, ενώ ζητούν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη.

«Για πρώτη φορά είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές, όχι όπως στο παρελθόν, αλλά με όρους πλήρους υπεράσπισης των δικών μας συμφερόντων. Είναι η πρώτη φορά που η κουβέντα γίνεται στην δική μας ατζέντα και όχι στην δική τους» τόνισε.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει μείωση για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, στους νέους συνταξιούχους. «Οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, από αυτό που υπολογίζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ίσως υπάρξουν και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Αναφερόμενος στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι αυτές θα υπολογίζονται με βάσει το πραγματικό τους εισόδημα, ενώ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις σημείωσε ότι θα δοθεί μάχη για να μη μειωθούν.

BINTEO ANT1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top