Ήταν ή όχι ο Τόμσεν στην συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε; ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Θετικά νέα για το ελληνικό χρέος-Κακά μαντάτα για την αξιολόγηση του προγράμματος

Ήταν ή όχι ο Τόμσεν στην συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε; ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

​Συμμετείχε ή όχι ο Τόμσεν στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την παρουσία ή μη του διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν στη συνάντηση που είχαν οι δυο υπουργοί Οικονομικών στο Βερολίνο.

Αν και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τις αναφορές σε ΜΜΕ περί συνάντησης Τσακαλώτου-Τόμσεν, η παρουσία του τελευταίου στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την ώρα που συζητούσαν οι δύο υπουργοί προκάλεσε ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού του Β.Σόιμπλε με τον Π.Τόμσεν. Μάλιστα, η συνάντηση των δύο αντρών δεν έχει καμία σχέση με τον Ε.Τσακαλώτο.

Τι συζήτησαν Σόιμπλε και Τόμσεν;

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Channel στη Νέα Υόρκη, Δ.Σουλτογιάννης, «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Βερολίνο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους. Το θέμα αυτό κυριάρχησε και στην συζήτηση μεταξύ των κ.κ Τόμσεν–Σόιμπλε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει πριν τον Μάρτιο, και μέχρι τότε το θέμα του χρέους παγώνει. Πληροφορίες του Star Channel από Ουάσιγκτον και Βερολίνο λένε πως οι απόψεις των εταίρων συγκλίνουν για το πως θα γίνει η ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Τόμσεν ζήτησε την κάλυψη των Γερμανών και των Ευρωπαίων γενικότερα για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, μετά τις βολές της Αθήνας για αποχώρηση και μόλις ένα 24ωρο μετά την παρέμβαση του Τζακ Λιου η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις με το ΔΝΤ μέσα στο πρόγραμμα.

Δείτε επίσης:

Η τρόικα ΕΡΧΕΤΑΙ αλλά η απόφαση για το ασφαλιστικό ΑΡΓΕΙ

Δείτε περισσότερα για τη συνάντηση Σόιμπλε-Τσακαλώτου στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top