ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ για το Αιγαίο- Απειλές Βρυξελλών για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν

Η Τουρκία συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα όσον αφορά την προσφυγική κρίση αλλά και να προκαλεί με τρεις νέες NOTAM

​Την ώρα που η χώρα μας βουλιάζει από πρόσφυγες και η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τους Έλληνες, «γκρίζα» παιχνίδια παίζονται στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αγορά», πυκνώνουν οι απειλές των Βρυξελλών για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν δεχτεί τους σκληρούς όρους των Ευρωπαίων όσον αφορά την προσφυγική κ��ίση.

Ανάμεσα στα όσα ζητούν οι Ευρωπαίοι είναι οι κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, ενώ δεν αποκλείεται και η παρουσία των Τούρκων σε hot spots των ελληνικών νησιών, ώστε να αποφασίζουν μαζί για το ποιοι μετανάστες θα επιστρέψουν στην Άγκυρα!

Βέβαια, η Τουρκία αφού πήρε την οικονομική βοήθεια της Γερμανίας ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές. Έτσι, καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες φτάνουν στα ελληνικά νησιά είτε ζωντανοί είτε νεκροί.

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο παρά δημόσιες συστάσεις στον Ερντογάν, με αποτέλεσμα να στρέφονται εναντίον της χώρας μας και να μας κουνούν το δάχτυλο!

Άλλωστε, το επιχείρημ�� της Ευρώπης είναι το ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ζώνη Σένγκεν, ενώ η Ελλάδα είναι και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα. Σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από την Σένγκεν, εικάζεται πως δεν θα είναι πλέον ελκυστικός προορισμός και οι δουλέμποροι θα αναζητήσουν άλλα μονοπάτια προς την Ευρώπη.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί για ακόμη μία φορά, «δεσμεύοντας» το Αιγαίο για όλο το 2016!

Τρεις νέες NOTAM αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία, με την Τουρκία να στέλνει μήνυμα ότι τα σύνορα είναι αδιευκρίνιστα! Ειδικότερα, στις 25 Δεκεμβρίου η Τουρκία εξέδωσε τρεις νέες NOTAM για όλο το 2016, για δήθεν στρατιωτικές ασκήσεις, δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από την Λήμνο μέχρι το Άγιο Όρος και την Θάσο και από τον Άγιο Ευστράτιο μέχρι ανατολικά της Εύβοιας και της Σκύρου και από την Πάτμο μέχρι την Αμοργό και τη Δονούσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top