Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νυν υπέρ πάντων αγώνα του ασφαλιστικού

Ξεκινά εκστρατεία για να περάσει αναίμακτα το νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νυν υπέρ πάντων αγώνα του ασφαλιστικού

​Το νυν υπέρ πάντων αγώνα του ασφαλιστικού προετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση, ξεκινώντας εκστρατεία για τη διαμόρφωση των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών που θα εξασφαλίσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς απώλειες.

Έτσι, ο πρωθυπουργός ξεκινά σήμερα επαφές με εργοδοτικούς φορείς, με τους οποίους θα συζητήσει τις επώδυνες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το ασφαλιστικό.

Στις 11:00 ο Α. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ και φυσικά στο τραπέζι θα πέσει και το ζήτημα της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, για το οποίο οι περισσότερες εργοδοτικές οργανώσεις, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ εμφανίζονται θετικοί να συζητήσουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών όχι στο 1,5%, αλλά στο 1% (0,5% για εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους) και την παράλληλη μείωση των επικουρικών συντάξεων άνω των 170 ευρώ, ώστε να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Επίσης, στη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό, θα πέσει, εκτός από τον Ε. Τσακαλώτο, και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος επίσης θα έχει μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος θα ταξιδέψει στο Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με ηγετικά στελέχη του Die Linke αλλά και συνδικάτων. Στις 14 – 16 Ιανουαρίου, ο κ. Κατρούγκαλος θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση χωρών - μελών του ΟΟΣΑ. Στο περιθώριο της συνάντησης ��υτής, ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα και Γαλλίδα ομόλογό του, σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Εργασίας.

Επίσης, ο Α. Τσίπρας ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου θα έχει επαφές τόσο με την Α. Μέρκελ, όσο και με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ θα βρεθεί τετ α τετ και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ.

Στη μάχη πέφτει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ο οποίος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα συναντηθεί στο Βερολίνο τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, όσο και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ενώ στη συνέχει θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, με τον οποίο θα συζητήσει για την πορεία απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top