«Δεν κινδυνεύουν οι κύριες συντάξεις» (ξανα) λέει ο Κατρούγκαλος

«Διαστροφή της πραγματικότητας» χαρακτηρίζει τις αναφορές σε μείωση των νέων συντάξεων

Δεν κινδυνεύουν οι κύριες συντάξεις, διαβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δήλωσε στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή» ότι «η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί απόλυτη κυβερνητική δέσμευση και δεν συζητάμε νέα περικοπή τους καθώς τα χρήματα πέφτουν όλα στην αγορά, και επιπλέον συντηρούν πολλές οικογένειες».

Ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι «οι σημερινές συντάξεις, προστατεύονται πλήρως και για πάντα και το ��ασικό χαρακτηριστικό της πρότασης μας είναι ο νέος θεσμός της Εθνικής Σύνταξης, που έχει ως σκοπό την προστασία από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό όλων των συνταξιούχων, ακόμη και αυτών που ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή με διακεκομμένο εργασιακό ιστορικό».

Ο κ. Κατρούγκαλος κάνει λόγο μάλιστα για «απόλυτη και σκόπιμη διαστροφή της πραγματικότητας» σχετικά με τα περί μείωσης των νέων συντάξεων, ενώ αναφέρει ότι η Εθνική Σύνταξη - την οποία χαρακτήρισε ως «το βασικό εργαλείο κοινωνικής αναδιανομής της μεταρρύθμισης μας»- αφορά όλους, Έλληνες και αλλοδαπούς, που δούλεψαν νόμιμα στη χώρα για 15 τουλάχιστον χρόνια.
Για παράδειγμα, για κάποιον που συνταξιοδοτείται σήμερα με 700 ευρώ ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι στα 35 χρόνια εργασίας θα πάρει την Εθνική Σύνταξη, των 384 Ευρώ, συν το ανταποδοτικό κομμάτι των 266 Ευρώ, (συνολικά 650 Ευρώ, σε ποσοστό αναπλήρωσης 93%),συν την επικουρική του σύνταξη.

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top