«Μείωση στις κύριες συντάξεις αποκλείεται» επανέλαβε ο Κατρούγκαλος

Δεν δεσμεύθηκε όμως και για τις επικουρικές

Δεσμεύθηκε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι αποκλείεται μείωση στις κύριες συντάξεις με την πρόταση της κυβέρνησης, αλλά χωρίς να δεσμευθεί και για τις επικουρικές συντάξεις.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, «καμία σύνταξη από τις παλιές δεν θα μειωθεί» για τους σημερινούς συνταξιούχους , ενώ κατήγγειλε «κύμα παραπληροφόρησης», καθώς, όπως ισχυρίσθηκε, «γίνεται σύγκριση της δικής μας πρότασης με κάτι που έχει πάψει να υπάρχει, γιατί από το 2010 και μετά είχαμε 11 μειώσεις».

Για τις επικουρικές δήλωσε: «Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα η μείωση στις κύριες και ξεκινάμε με την πρότασή μας να μην μειωθούν και οι επικουρικές. Θα πάμε να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε, αλλά δεν λέω με τον ίδιο πανηγυρικό τρόπο αυτό που είπα για τις κύριες, και για τις επικουρικές».

Ο κ. Κατρούγκαλος επέκρινε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «είναι σαν να έγιναν ξαφνικά παρθένες και τις 11 μειώσεις που έκαναν από το 2010 έως το 2012 να μην τις υπολογίζουν».

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε επίσης και ότι μόλις τελειώσει το πρόγραμμα οι παλιές συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται και ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «για τους χαμηλόμισθους και για τα λίγα χρόνια δίνει μεγαλύτερη σύνταξη».

​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top