Βρυξέλλες: Θα αργήσει να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση!

Γρηγορότερη προσαρμογή θέλουν οι δανειστές και απαιτούν συναίνεση

Θα αργήσει να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση για το πρόγραμμα της Ελλάδας από τους δανειστές, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star από τις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, παρότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης και να ξεκινήσουν το αργότερο αυτόν το μήνα.

Ο συσχετισμός στο eurogroup θεωρείται αρνητικός καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ενστάσεις για την οροφή των υψηλών συντάξεων και επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια για το εφάπαξ.

Παράλληλα θέλουν και γρηγορότερη προσαρμογή των ποσών και των ορίων ηλικίας, ενώ διαμηνύουν ότι πρέπει να υπάρχει και συναίνεση.

Όπως επισημαίνουν, όπου πέτυχε συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, πέτυχε με συναίνεση, εκτός από τη μεταρρύθμιση του Σρέντερ, που τώρα την καρπώνεται η… Μέρκελ, η οποία τότε την επέκρινε και εκλέχθηκε καγκελάριος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top