Μεϊμαράκης: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το σενάριο της οικουμενικής»

«Αν δεν τα καταφέρει ο Α. Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί»

​Να παραιτηθεί κάλεσε ο Β. Μεϊμαράκη τον Α. Τσίπρα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τον απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής.

«Δεν με απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης. Αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, γιατί θεωρώ απίθανο αυτό το σενάριο», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επανέλαβε επίσης ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα για το ασφαλιστικό, «όχι γιατί γίναμε ξαφνικά αντιμνημονιακοί αλλά γιατί τα μέτρα είναι υφεσιακά», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση της ΚΟ, αλλά θα επανεξετάσουμε τις προτάσεις και να καταθέσουμε βελτιωτικές προτάσεις στα όργανα του κόμματος», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ, σημείωσε ότι «είναι το κόμμα των πολιτών και δεν ανήκει σε κανέναν», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο πρώτος των ίσων».

Όσο για το λόγο που επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μεϊμαράκης είπε:

«Βρίσκομαι εδώ για να έχω ορισμένες επαφές με στελέχη, με πολίτες και να μπορέσω να συνεννοηθώ μαζί τους για την Κυριακή και την επόμενη ημέρα».

��άλιστα εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος την επόμενη άνοιξη, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στον Κ. Μητσοτάκη για το πρόγραμμα 111 ημερών, τονίζοντας πως «δε συμμερίζομαι την άποψη εκείνων που λένε ότι χρειάζεται χρόνο η Νέα Δημοκρατία και υπαινίσσονται ότι το κόμμα ούτε τον Ιανουάριο ούτε τον Σεπτέμβριο δεν ήταν έτοιμη».

«Η ΝΔ έχει αρχές κατά συνέπεια δεν υπάρχει έντονη ιδεολογική διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη αλλά μόνο στον τρόπο εφαρμογής ορισμένων πολιτικών ζητημάτων. Δεν αποδέχομαι χαρακτηρισμούς ότι η ΝΔ ανήκει στον δείνα ή στον τάδε. Τα “-ικός” θα εξαφανιστούν ή θα ελαχιστοποιηθούν. Εγώ θα είμαι πρόεδρος που θα με επηρεάζουν οι ικανότητες και τα προσόντα», είπε.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται την ανανέωση του κόμματος, μόνο με ηλικιακά κριτήρια και κατέθεσε το όραμά του για τη ΝΔ.

«Πιστεύω σε ένα κόμμα που θα διασφαλίσει πλήρως την αξιοκρατία αλλά θα προχωρήσει στην ανανέωση των προσώπων και των δομών. Εγώ πιστεύω ότι το μοντέλο που λειτουργούσε στο παρελθόν με τοπικές, νομαρχιακές, περιφερειακές, θεματικές οργανώσεις είναι το μοντέλο που θα μας βοηθήσει να γίνουμε ένα σύγχρονο λαϊκό κόμμα», είπε.

Όσο για το αν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Κ. Καραμανλή, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε «καθήκον» την επικοινωνία του μαζί του και πρόσθεσε:

«Συνομιλώ με βουλευτές και άλλων κομμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει πολιτική στήριξη. Μπορεί να πούμε τις πολιτικές μας ανησυχίες αλλά δεν θα υπάρχει πολιτικό συμπέρασμα».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «δε θα υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι. Απλά θα έχουμε εκλέξει εκείνον που θα οδηγήσει τη ΝΔ και θα βάλει τη δική του σφραγίδα στο κόμμα».

Απέκλεισε ακόμα το ενδεχόμενο να έδινε το χρίσμα του αντιπροέδρου στον Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας:

«Εγώ είχα πει ότι αν ήμουν δεύτερος δεν θα πήγαινα σε δεύτερο γύρο και ότι ο δικός μου ρόλος θα ήταν απλά συμβουλευτικός ως απλός στρατιώτης, άλλωστε δεν μπορούσα να επιδιώκω κάποια θέση γιατί εγώ δεν πιστεύω στους αντιπροέδρους. Με το να είσαι υποψήφιος πρόεδρος δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι προηγείσαι όλων των άλλων στην αξιολόγηση του προέδρου. Ο δε κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα συμβουλεύομαι τον κ. Μεϊμαρ��κη και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Όποιος δηλώνει υποψήφιος πρόεδρος δεν σημαίνει προβάδισμα. Αυτό κατακτάται μέσα από την πορεία».

Αναφερόμενος στο θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος, μετά από πρόταση του Κ. Μητσοτάκη, ο υποψήφιος της ΝΔ είπε πως «είναι λάθος να θέτει το ζήτημα σε κομματικό επίπεδο και μάλιστα στα δύο κόμματα».

«Πολλές είναι οι προτάσεις που θα ψηφιστούν και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Πιστεύω ότι ο πατέρας του θα του έχει μεταβιβάσει την κοινοβουλευτική του εμπειρία ότι αυτή είναι η διαδικασία στην οποία οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν επιτρέπεται να υπάρχει κομματική πειθαρχία», είπε.

Τέλος ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Τζιτζικώστα, απάντησε ότι αυτό δεν έχει συμβεί, καθώς ο ίδιος δεν θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πρέπον ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

«Δεν πρέπει να φανεί ότι κάνω συναλλαγή, ανοίγω πόρτες και ζητώ στήριξη. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να οδηγηθεί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό όπως αυτό που συγκέντρωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ήθελα να τον πάρω τηλέφωνο για να του πω χρόνια πολλά, αλλά θεώρησα ότι αυτό θα παρεξηγηθεί. Την επόμενη φορά, αν έχω εκλεγεί, θα τον επισκεφθώ ως επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top