Μακρή στο Star: Τελείως άδικο το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

"Αντί η κυβέρνηση να τα βάλει με τις μεγάλες συντάξεις, τα βάζει με τους εργαζόμενους"

Μακρή στο Star: Τελείως άδικο το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Η Κάτια Μακρή, σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου που δόθηκε την Δευτέρα στους πολιτικούς αρχηγούς, εκτίμησε ότι τα μέτρα θα είναι -μάλλον- πολύ χειρότερα για τους Έλληνες μετά τα «κόψε-ράψε» της τρόικας.

«Αντί να δούμε τομές σε ένα ασφαλιστικό που όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να αλλάξει, αντί να δούμε την κυβέρνηση να τα βάζει με τα "ρετιρέ" και με τις πολύ μεγάλες συντάξεις που υπάρχουν ακόμη, βλέπουμε μια ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, δηλαδή σε όσους ακόμη έχουμε απομείνει να δουλεύουμε» επεσήμανε η γνωστή δημοσιογράφος.

Όπως είπε η κα Μακρή, η νέα εισφορά στις επιχειρήσεις (από το 3% στο 4%) δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική. Η γνωστή δημοσιογράφος εκτίμησε ότι οι επιχειρηματίες για να καλύψουν τη νέα εισφορά, θα διώξουν ή δεν θα προσλάβουν εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την κα Μακρή, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν νέα έξτρα φορολογία (από το 3% στο 3,5%), ενώ όταν θα έρθει η ώρα τους να βγουν στην σύνταξη θα πάρουν συντάξεις πείνας.

«Είναι τελείως άδικο το σχέδιο της κυβέρνησης», κατέληξε η κα Μακρή.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top