Τσίπρας: «Η διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια καθημερινή μάχη»

«Ο λαός μας απέδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά»

Τσίπρας: «Η διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια καθημερινή μάχη»

​Τους στόχους της κυβέρνησης για τη νέα χρονιά παραθέτει σε άρθρο του στην Αυγή ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, τονίζοντας πως «ο στόχος για την έξοδο από την κρίση είναι πιο κοντά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δρόμος που απομένει θα είναι εύκολος.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη για την υπεράσπιση των αδύναμων.

Δεσμεύεται μάλιστα «απελευθερώσει την Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας» και υπογραμμίζει πως « διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια συνεχής καθημερινή μάχη».

«Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ο λαός μας απέδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά. Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της. Με δυνατή φωνή, ξεκάθαρες θέσεις και στέρεα επιχειρήματα, έχει καταφέρει να σπάσει την απομόνωση των προηγούμενων χρόνων», τονίζει στο άρθρο του ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Στο διάστημα αυτό, το πολιτικό κατεστημένο, που κυβέρνησε τον τόπο για δεκαετίες, βυθίστηκε στη δίνη μια βαθιάς κρίσης. Η Αριστερά αναδείχθηκε σε ηγετική πολιτική δύναμη κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων.

Οι εποχές που οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν πρόθυμες να υλοποιήσουν οποιοδήποτε μέτρο, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ευεργετικό και δίκαιο, ανεξάρτητα από την κοινωνική καταστροφή που προκα��ούσε, είναι πια παρελθόν. Σήμερα η χώρα προχωρά συγκροτημένα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, φροντίζοντας πρώτα απ' όλα τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Εκτιμά ακόμα πως «οι πρώτοι μήνες του 2016 θα είναι η αρχή μιας καινούργιας περιόδου, που θα φέρει την οικονομία και την κοινωνία σε πιο βατούς και ανοιχτούς δρόμους» και σημειώνει πως «η στήριξη της κοινωνίας θα μας δώσει τη δύναμη και τη θέληση να κλείσουμε τον κύκλο της λιτότητας και της κοινωνικής αποδιάρθρωσης και να ανοίξουμε μία νέα σελίδα για τον τόπο μας».

«Αυτή η σελίδα ανοίγει το 2016. Ας σταθούμε απέναντι στις ιστορικές προκλήσεις με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Υγεία και καλή δύναμη σε όλους», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top