Κ. Μη��σοτάκης: Θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις εντός του 2016-Μπορώ να νικήσω τον Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Κ. Μητσοτάκης: Θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις εντός του 2016-Μπορώ να νικήσω τον Τσίπρα

​Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όλα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Καλημέρα»!

Αρχικά εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την οικογένειά του και στην συνέχεια μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, δεσμευόμενος μάλιστα πως σε περίπτωση νίκης του, η ΝΔ θα ανασυγκροτηθεί πολύ γρήγορα, αλλά και θα προηγείται σε δύο μήνες του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά.

«Πολιτική με ψέματα και λαϊκισμό θα σταματήσουμε να κάνουμε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, που συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι αναξιόπιστος, χρησιμοποιεί την συναίνεση α λα καρτ και δεν πρόκειται να συναινέσω με τον κ. Τσίπρα όσο προχωρεί σε παρεμβάσεις στην Παιδεία που ακυρώνουν μεταρρυθμίσεις ετών. Κατεδαφίζει τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και εμείς δεκανίκι δεν θα γίνουμε».

«Οι 400.000 πολίτες που ψήφισαν, απαιτούν από τη ΝΔ να είναι ενωμένη. Ο κ. Τσίπρας πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τα ψέματα που είπε. Εκτιμώ ότι θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις εντός του 2016 και η Νέα Δημοκρατία θα είναι έτοιμη» πρόσθεσε.

Σε τρεις μήνες μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι σίγουρος πως θα μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών.

«Δεν είχα στήριξη από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς της ΝΔ, δεν είχα στήριξη από άλλους βουλευτές και πολλοί πίστευαν ότι δε θα μπορούσα να είμαι στον δεύτερο γύρο».

«Οποιοσδήποτε κι αν κερδίσει, είτε εγώ είτε ο Βαγγέλης, η ΝΔ θα είναι ενωμένη την επόμενη μέρα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μπει σε καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δείχνοντας ωστόσο έτοιμος για σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω τη δυνατότητα να φέρω πολίτες στη ΝΔ που αισθάνονται πολιτικά ορφανοί», συνέχισε.

Όσο για τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη πως εκείνος ανέβηκε "σκαλί-σκαλί" τις βαθμίδες της παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως στην πρώτη του εκλογή ήταν πλεονέκτημα το όνομα «Μητσοτάκης», ωστόσο από εκεί και πέρα ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν τον βοήθησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ακόμα και για την σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή: «Οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ ρεαλιστικές λύσεις. Με τον Κώστα Καραμανλή έχω μια πολύ καλή σχέση, τον συμβουλεύομαι, τον επισκέπτομαι συχνά και δεν πρέπει να διχάσουμε τη ΝΔ. Εξάλλου θυμίζω ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης έφερε τη ΝΔ στο 47%. Για να ξαναγίνουμε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ο παραδοσιακός δεξιός ψηφοφόρος πρέπει να αισθάνεται το ίδιο άνετος με τον μετριοπαθή κεντρώο», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top