Αλεξιάδης: Οι χειρισμοί μας στη «λίστα Φαλτσιανί» δείχνουν τη διαφορά μας

«Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι»

​Οι χειρισμοί μας στη «λίστα Φαλτσιανί» δείχνουν πόσο διαφέρουμε από τους άλλους. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο».

Όπως είπε, επί των προηγούμενων κυβερνήσεων χρειάστηκαν τρία χρόνια έως ότου ταυτοποιηθεί το πρώτο όνομα της λίστας Λαγκάρντ. «Επί των ημερών μας, σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες οι αρμόδιοι μηχανισμοί θα είναι έτοιμοι να ελέγξουν δεκάδες. Η προηγούμενη λίστα…. κρύφτηκε σε πολιτικά γραφεία. Η λίστα Φαλτσιανί δεν πέρασε καν από πολιτικά γραφεία, διαβιβάστηκε κατ’ ευθείαν στους οικονομικούς εισαγγελείς», πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να έχει στα χέρια του καμία λίστα και τόνισε ότι με αυτήν ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση, εποπτεύοντας απλά το αν οι αρμόδιοι φορείς και μηχανισμοί κινούνται κι ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο.

«Δεν θα πιάσουμε όλα τα χρήματα, θα πιάσουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι» διαβεβαίωσε ο κ.Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα και θα συμβάλλει στη «φορολογική συμμόρφωση» των πολιτών.

Ο κόσμος «υφίσταται βάρβαρη πολιτική», καθώς η κυβέρνηση δεν υλοποιεί, ακόμη, τις επιλογές που θα ήθελε, παραδέχτηκε ο υπουργός και πρόσθεσε πως γι'αυτόν ακριβώς το λόγο έχει μεγάλη σημασία να διαπιστώσει η κοινωνία ότι θα πληρώσουν και όσοι έως τώρα ξέφευγαν. Ανάμεσά τους και ισχυρά «πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», πρόσθεσε ο κ.Αλεξιάδης.

Δείτε επίσης:

"Πυρηνικό όπλο" η λίστα Φαλτσιανί - 500.000 κινήσεις καρφώνουν τους φοροφυγάδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top