Πως ο Ντάισελμπλουμ έδιωξε τον Βαρουφάκη από την κυβέρνηση – Πέντε μήνες μετά αποκαλύψεις ΦΩΤΙΑ

Το κρίσιμο τηλεφώνημα, η στάση του Τσίπρα και η αντικατάσταση από τον Τσακαλώτο

​Το παρασκήνιο της υποβάθμισης και τελικά της αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη αποκάλυψε την Τετάρτη στην εκπομπή nieuwsuur της ολλανδικής τηλεόρασης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πέντε μήνες μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχεται ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αυτός ήταν που κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τ��ίπρα, επέμεινε για την αποχώρηση του Βαρουφάκη.

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ"

Θέλοντας να δικαιολογήσει την στάση του, ο κ.Ντάισελμπλουμ είπε πως η έλλειψη εμπιστοσύνης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης απέναντι στον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν τέτοια που «δεν υπήρχε βάση συζήτησης», γι αυτό και σε ένα τηλεφώνημα ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε επίμονα την παραίτηση του τότε Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ.Ντάισελμπλουμ, ο Τσίπρας του απάντησε πως αυτό είναι δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης και όχι του Eurogroup. Ωστόσο, ο ρόλος του Βαρουφάκη μετά το τηλεφώνημα, άρχισε να υποβαθμίζεται, ενώ λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η κακή "χημεία" Ντάισελμπλουμ-Βαρουφάκη είχε φανεί από την πρώτη ώρα, με το που ανέλαβε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ο δεύτερος.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την συνέντευξη τύπου (Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ), όταν ο κύριος Ντάισελμλουμ αποχώρησε έξαλλος ψιθυρίζοντας κάτι στο αυτί του χαμογελαστού κυρίου Βαρουφάκη, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχε σκοπό να συνεργαστεί με την τρόικα, την οποία είχε χαρακτηρίσει «σαθρά δομημένη επιτροπή».

Βεβαίως από τότε… έγιναν πολλά σκηνικά ανάμεσα τους και σε αντίθεση με αυτά που έλεγε ο κύριος Βαρουφάκης, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεργάστηκε με την τρόικα, την οποία βάφτισε "Θεσμούς", αλλά υπέγραψε και τρίτο ...ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top