"Πυρηνικό όπλο" η λίστα Φαλτσιανί - 500.000 κινήσεις καρφώνουν τους φοροφυγάδες

Πολλοί Έλληνες θα χάσουν τον ύπνο τους με τις πληροφορίες που μελετούν οι εισαγγελείς

"Πυρηνικό όπλο" η λίστα Φαλτσιανί - 500.000 κινήσεις καρφώνουν τους φοροφυγάδες

​Ένα τεράστιο κρυπτογραφημένο αρχείο που θα «ξεκλειδώσει» ολόκληρη την λίστα Λαγκάρντ παρέλαβε η κυβέρνηση από τον άνθρωπο που την υπέκλεψε, τον Ερβέ Φαλτσιανί.

Αναλυτικότερα….

Πεντακόσιες χιλιάδες κινήσεις λογαριασμών έχουν πλέον στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές. Τη νέα λίστα που περιλαμβάνεται σε στικάκι παρέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο.

Όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα... Ο κ.Καλογήρου στις 17 Δεκεμβρίου έφυγε από τις Βρυξέλλες που βρισκόταν με την ελληνική αποστολή για τη Σύνοδο Κορυφής και πήγε στο Παρίσι, όπου συνάντησε τον άνθρωπο, ο οποίος υπέκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ από την HSBC Ερβέ Φαλτσιανί σε προκαθορισμένο ραντεβού. Εκείνος του παρέδωσε το στικάκι...

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ

-Η λίστα Λαγκάρντ είναι φωτογραφία της στιγμής. Δηλαδή τα ποσά των καταθέσεων μια συγκεκριμένης στιγμής.

-Η νέα λίστα περιλαμβάνει 500.000 κινήσεις λογαριασμών Ελλήνων, δηλαδή ποιος τροφοδότησε τον λογαριασμό, και που πήγαν τα χρήματα.

Η λίστα για να ανοίξει θα χρειαστεί παρέμβαση ειδικού, γιατί είναι... κρυπτογραφημένη. Οι κινήσεις αυτές ουσιαστικά αποτελούν τα αποκαλυπτήρια της λίστας, αφού είναι πλέον θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί η προέλευση των χρημάτων. Οι νέες αποκαλύψεις θα συνδεθούν και με το νομοσχέδιο για εθελουσία επιστροφή μη δηλωθέντων χρημάτων από το εξωτερικό που επισπεύδεται, γεγονός που ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Όσον αφορά στη λίστα της UBS ήδη έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 250 καταθέτες. Μεταξύ αυτών είναι:

-Δυο ηθοποιοί, η μια γυναίκα, με 1,5 εκατομμύριο ευρώ έκαστος

-Δικηγόροι, επιχειρηματίες, γιατροί και μηχανικοί

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει άμεσα τη διυπουργική επιτροπή για την καταπολέμηση διαφθοράς με επικεφαλής τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top