Γεροβασίλη: «Προχωράμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού»

«Η ΚΟ είναι πλήρως συνειδητοποιημένη για τις δυσκολίες»

​«Η κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και είναι αυτή η κυβέρνηση, η οποία μέσα στην τετραετία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ζυμώσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ψηφίσουν τα επώδυνα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «οι συναντήσεις του πρωθυπουργού δεν γίνονται για να πειστούν οι βουλευτές για τον Τσίπρα, αλλά ως άνθρωποι συνειδητοποιημένοι και με πολιτική δράση πολυετή, γνωρίζουν για ποιον λόγο τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός».

«Μέσα σε αυτά τα πυκνά πολιτικά γεγονότα οι βουλευτές ανταλλάσσουν απόψεις με τον πρωθυπουργό, όπως είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού αρχηγού να συνομιλεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα», είπε.

Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, η κα Γεροβασίλη τόνισε πως «πολλές φωνές στη χώρα μας σε πλήρη ταύτιση με τις ακραία νεοφιλελεύθερες φωνές, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στη χώρα και τον ελληνικό λαό, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και την επιθυμία τους να μην υπάρχει αυτή η κυβέρνηση επιχειρούν να την περιγράψουν ως μια πραγματικότητα».

Χαρακτήρισε μάλιστα «παραμύθι» τα όσα ακούγονται περί κατάρρευσης της κυβέρνησης και σοβαρών τριγμών στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι μια επιθυμία και ευχή πολλών που προσπαθούν να την αποτυπώσουν ως μια πραγματικότητα. Αυτά όμως δεν ισχύουν. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, η κυβερνητική πλειοψηφία, η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα πλήρως συνειδητοποιημένη, ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε, τις οποίες ήδη έχουμε κάνει ξεπερνώντας και τον εαυτό μας γιατί προέχει το μέλλον του ελληνικού λαού. Είμαστε εμείς αυτοί που μέσα στην τετραετία θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και το πρόγραμμα θα τελειώσει», είπε.

Όσον αφορά στον ρόλο που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κα Γεροβασίλη είπε:

«Η κυβέρνηση ούτε απόψεις έχει αλλάξει, ούτε έχει αλλάξει στάση. Η κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συμμετοχή σε θέση τεχνικού συμβούλου έως τον Μάρτιο, οπότε και το ίδιο το ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι».

«Εμείς αυτό το έχουμε αποδεχθεί και από τη στιγμή που το έχουμε αποδεχθεί αυτό, δεν κάνουμε κάποιο αίτημα για την αποχώρησή του. Ωστόσο βρισκόμαστε σε μια διαρκή πάλη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, για την αλλαγή των απόψεων αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος. Και αυτό διότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και άρα η ΕΕ θα έπρεπε από μόνη της να μπορεί να λύνει τα προβλήματά της και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το συνυπολογίζουν, όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ευρωπαϊστές», συνέχισε και επεσήμανε πως οι απόψεις του ΔΝΤ είναι ακραία νεοφιλελεύθερες και πολύ συχνά μη συμβατές με την άποψη της κυβέρνησης για τον τρόπο που θα βγει η χώρα από την κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top