Δημοσκόπηση-καμπανάκι: «Αλέξη, πας λάθος» λένε 8 στους 10!

Ένα στους δύο θέλει οικουμενική – Μεγάλο το ποσοστό που θέλει νέο κόμμα αντί της ΝΔ

Δημοσκόπηση-καμπανάκι: «Αλέξη, πας λάθος» λένε 8 στους 10!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι.

Η δημοσκόπηση αποτελεί «καμπανάκι» για την κυβέρνηση αφού το 77,5% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για τη χώρα. Μάλιστα, το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (57%).

Οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό δηλώνουν απαισιόδοξοι για το 2016 (9 στους 10) θεωρώντας ότι θα έρθουν νέα μέτρα, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι στο 67%.

Ένας στους δύο ψηφοφόρους (51,5%) τάσσεται υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ οι πιο ένθερμοι οπαδοί αυτής λύσης εμφανίζονται να είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ (67,5%).

Αναφορικά με τη ΝΔ, μεγάλο ποσοστό (44%) εκτιμά πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα αντικαταστήσει σταδιακά τη Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με ένα ποσοστό 30% που εκτιμά πως η αντιπολίτευση πρέπει να μείνει όπως είναι.

Στο θέμα του προσφυγικού, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62,5%) απάντησαν πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι λανθασμένοι, ενώ όσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης το 55% φέρεται να επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες για τα ομόφυλα ζευγάρια, σε αντίθεση με ένα ποσοστό 31,5% που είναι κατά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top