Μητσοτάκης: «Θέλω τους “περαστικούς” στη ΝΔ»

«Δεν έχω ακούσει τον Κ. Καραμανλή να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή»

​Απαράδεκτο χαρακτήρισε το παράλληλο πρόγραμμα που απέσυρε άρον άρον η κυβέρνηση, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Το παράλληλο πρόγραμμα είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα τακτοποίησης κολλητών και φίλων, ένα άθροισμα ρουσφετολογικών ρυθμίσεων το οποίο ευτυχώς και απεσύρθη απ’ τη Βουλή και ελπίζω να μην επανέλθει. Είναι αδιανόητο να κατατίθεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να επιδιώκει η κυβέρνηση να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είναι απαράδεκτο. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι ρυθμίσεις πελατειακού, ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Άρα δεν μιλάμε για κανένα παράλληλο πρόγραμμα. Την εποχή που τα νοσοκομεία μας δεν έχουν φάρμακα η κυβέρνηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να διορίζει κολλητούς και φίλους στο δημόσιο», είπε.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνιστώσες, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Συνιστώσες με τη μορφή που υπάρχουν και υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στη ΝΔ. Πρέπει να πω ότι και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν συνιστώσες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ευθέως κρατάνε ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τρομοκράτες και με στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο περιβόητος κ. Λάμπρου δεν το έκρυψε ποτέ ότι συνομιλεί με ανθρώπους αυτού του χώρου».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ακόμα και τα σενάρια περί επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ, τονίζοντας:

«Δεν έχω ακούσει ποτέ τον κ. Καραμανλή να εκδηλώνει κάποιο ενδιαφέρον για την επιστροφ�� του στην ενεργή πολιτική με αυτόν τον τρόπο. Δεν νομίζω ότι είναι στις προθέσεις του».

Μάλιστα απέκλεισε και το ενδεχόμενο ο κ. Καραμανλής να ιδρύσει νέο κόμμα.

«Εγώ προσωπικά το αποκλείω. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει ταυτίσει την παρουσία του με τη ΝΔ και νομίζω ότι πραγματικά την πονάει και την αγαπάει πάρα πολύ».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης ότι αν εκλεγεί θα κάνει μεγάλο νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κόμματος.

«Το 60% της κρατικής επιχορήγησης κατευθύνεται υποχρεωτικά και δια νόμου στην εξυπηρέτηση των χρεών του κόμματος, το υπόλοιπο 40% καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες κατά την άποψή μου είναι εξαιρετικά υψηλές. Εγώ έχω πει ότι θα λειτουργήσω τη Ν�� με μια πολύ λιτή μορφή, με πολύ μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, φεύγοντας από ένα βαρύ και ακριβό κτίριο, πηγαίνοντας σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και με έναν οργανικό βραχίονα πολύ πιο λιτό και με πολύ λιγότερο στελεχιακό δυναμικό… Αυστηρή λιτότητα στη ΝΔ. Πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα του φορολογούμενου», είπε.

Αναφερόμενος στα δημοσκοπικά ευρήματα που αναφέρουν ότι αν την Κυριακή ψηφίσουν λίγοι, τότε ο Β. Μεϊμαράκης θα έχει σαφές προβάδισμα και αν ψηφίσουν περισσότεροι τότε αυξάνονται οι πιθανότητες τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Α. Τζιτζικώστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Καταρχάς νομίζω ότι η ανάλυση αυτή είναι βασικά σωστή. Εξάλλου και ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε το γεγονός ότι δεν του αρέσει η ανοικτή διαδικασία. Μίλησε πολύ συχνά για περαστικούς επιδιώκοντας και ο ίδιος νομίζω, επενδύοντας στον σκληρό κομματικό ακροατήριο. Εγώ του απαντώ ότι τους θέλω τους περαστικούς στη ΝΔ. Οι περαστικοί είναι ευαισθητοποιημένοι πολίτες οι οποίοι θα έρθουν να ψηφίσουν ότι μόνο για τον επόμενο πρόεδρο, αλλά και για υποψήφιο πρωθυπουργό».

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ χρειάζεται περισσότερο από ποτέ διεύρυνση στο μεσαίο χώρο.

«Πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να το κάνω χωρίς ταυτόχρονα να αποξενώσω τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top