Εκλογές ΝΔ: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι

Στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου προέδρου

Εκλογές ΝΔ: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι

​Η μεγάλη ώρα για τη ΝΔ πλησιάζει, καθώς την Κυριακή, οι ψηφοφόροι του κόμματος καλούνται να ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο της παράταξης, μετά το φιάσκο του Νοεμβρίου.

Η διαδικασία δεν έχει αλλάξει και το μόνο που είναι διαφορετικό είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή τους.

Έτσι, οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, μπορούν να μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, εφόσον βέβαια είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών.

Θα πρέπει ακόμα να έχουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, θα καταβάλλουν το ποσό των τριών ευρώ, ως κόστος εγγραφής – συμμετοχής και θα επιλέξουν έναν από τους τέσσερις υποψηφίους.

Αν κανείς από αυτούς δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, θα υπάρξει δεύτερος γύρος ανάμεσα σ��ους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, εκτός εάν ο δεύτερος παραιτηθεί, ειδικά στην περίπτωση που η διαφορά από τον πρώτο είναι πολύ μεγάλη.

Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και σ’ αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι ψηφίσουν και την Κυριακή, οι οποίοι θα πρέπει να πάνε στα ίδια ακριβώς εκλογικά κέντρα όπως και στον πρώτο γύρο για να ψηφίσουν.

Σημειώνεται, πως όσοι ψηφίσουν την Κυριακή θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν αίτηση με την οποία θα εγγράφονται μέλη της ΝΔ.

Τα δεδομένα θα παραμείνουν για ένα 48ωρο στους servers της Vodafone και στη συνέχεια, όπως προβλέπει ο νόμος θα καταστραφούν.

Όμως τα στοιχεία αυτά θα τα έχει πάρει και η ΝΔ για να δημιουργηθούν και επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top