Σύνοδος Κορυφής: Οι εταίροι μιλούν για το προσφυγικό και ο Τσίπρας για το... Brexit

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Σύνοδος Κορυφής: Οι εταίροι μιλούν για το προσφυγικό και ο Τσίπρας για το... Brexit

​«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δικές τις υποχρεώσεις και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε περαιτέρω με την Τουρκία για το προσφυγικό». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

«Έχει γίνει σημαντική δουλειά για την προετοιμασία των "hotspots", δεν μου αρέσει όμως ο όρος αυτός, είναι κέντρα υποδοχής μεταναστών» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, λέγοντας πως στο τραπέζι της σημερινή Συνόδου θα τεθούν και άλλα θέματα.

«Σήμερα έχουμε πολλά πράγματα να συζητήσουμε, όχι μόνο για το προσφυγικό, αλλά και για το... Brexit. Αλλά σήμερα δεν είναι καιρός για εξόδους, είναι ώρα να είμαστε ενωμένοι και μαζί. Είναι ώρα για περισσότερη συνεργασία, προκειμένου να μειωθούν οι ροές των μεταναστών» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ.Τσίπρας ζήτησε από την Άγκυρα να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές, ιδίως εκείνες των μεταναστών από το Μαρόκο.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τη Σύνοδο Κορυφής στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top