Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών - Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

Χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, να προαναγγέλλει την κατάθεση βελτιωτικών αλλαγών μέχρι την επόμενη Δευτέρα.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε.

Όσον αφορά στη στάση των ΑΝΕΛ, ο εισηγητής τους, Βασίλης Κόκκαλης, είχε εκφράσει την Τρίτη επιφυλάξεις ζητώντας αλλαγές στο άρθρο 12 ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας/ τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια, με τον αντικ��ταστάτη του, Κωνσταντίνο Κατσίκη, να δηλώνει όχι επί της αρχής.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το σύμφωνο συμβίωσης

Συγκεκριμένα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι «προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας».

«Θα μπορούσε να μην έρθει τώρα προς συζήτηση. Είμαι πεπεισμένος ότι το Σύμφωνο παραπέμπεται σε συνέχεια, ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων. Παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δηλώνω την πρόθεση μου να καταψηφίσω. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς»

Η εν λόγω τοποθέτηση είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα.

«Παρεκτρεπόμενος είναι αυτός που παραβιάζει τους νόμους και τίποτα ��λλο. Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα. Τι θα πει ότι ο νόμος αφορά μια μειοψηφία. Πού το ξέρετε ότι είναι μειοψηφία; Ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να σέβεσαι τα δικαιώματα του ανθρώπου, έστω και αν είναι ένας», αντέτεινε ο κ. Λάππας.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top