Τζιτζικώστας: «Συνεργασία με τον Τσίπρα σημαίνει συνενοχή»

«Ο κ. Τσίπρας, κάτω από το βάρος των ιδεοληψιών του, κατάφερε να γκρεμίσει ό,τι απέμεινε»

Τζιτζικώστας: «Συνεργασία με τον Τσίπρα σημαίνει συνενοχή»

​Να πάρουν θέση για το σενάριο της συναίνεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλεί με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο Α. Τζιτζικώστας τους συνυποψηφίους του.

Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκόβει κάθε συζήτηση για συναίνεση, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Τσίπρας, κάτω από το βάρος των ιδεοληψιών και της ανικανότητάς τους, κατάφερε μέσα σε εννέα μήνες να γκρεμίσει ό,τι απέμεινε, να συνθλίψει όποιον άντεξε, οδηγώντας τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή».

«Σε εννέα μήνες στραγγάλισε την οικονομία, αποσταθεροποίησε το τραπεζικό σύστημα, έφερε τα capital controls και βύθισε τη χώρα στην αβεβαιότητα και τη νέα ύφεση. Εισηγήθηκε, συμφώνησε και υπέγραψε το τρίτο, το χειρότερο και πιο βαρύ Μνημόνιο, το Μνημόνιο των φόρων και της ανασύστασης του παλιού κομματικού κράτους που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα στον πρώτο Προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι: 95% μέτρα λιτότητας και τα φορολογικά βάρη ξεπερνούν πλέον το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα, τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας σύνορα. Το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα μας βρίσκει με μια ανίκανη, ιδεοληπτική κυβέρνηση, που ποινικοποιούσε πάντα την ασφάλεια. Μια κυβέρνηση απομονωμένη από το διεθνές περιβάλλον, που αποτελεί πλέον μια ιδιαιτερότητα για τον υπόλοιπο κόσμο. Είχα από την αρχή προειδοποιήσει, και επιβεβαιώθηκα, πως η πρόσκληση του κ. Τσίπρα για συναίνεση είναι προσχηματική και υποκριτική. Οποιαδήποτε λοιπόν συναίνεση σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση σημαίνει συνενοχή. Και καλώ όλους τους συνυποψηφίους μου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους πάνω σε αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν πως η Νέα Δημοκρατία, με εμένα πρόεδρο, δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση με αποδεδειγμένη ανικανότητα και βαθιές ιδεοληψίες», συνέχισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά στο αν τελικά υπάρχει φως στο τούνελ της ύφεσης, ο κ. Τζιτζικώστας είπε:

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα, μεγάλη Κοινωνική Συμφωνία για ένα Εθνικό Σχέδιο Αναγέννησης. Είμαι αποφασισμένος να μην επιλέξω τον εύκολο δρόμο της λιτότητας, αλλά το δύσκολο δρόμο των μεταρρυθ��ίσεων. Γιατί ξέρω πως το μόνο παράλληλο πρόγραμμα και το μόνο ισοδύναμο που μπορεί σήμερα να σώσει τη χώρα είναι η στροφή στην ελεύθερη οικονομία και την παραγωγή πλούτου».

Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε και τους βασικότερους άξονες της οικονομικής πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει:

1) Οι διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
2) Η ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και ένα νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
3) Οι αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν βάζουν εμπόδια στον επενδυτή, που τον διευκολύνουν. Για να σταθεί στα πόδια της η χώρα, για να έρθουν επενδύσεις, να ευνοείται η επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα οι κυριότερες θεσμικές αλλαγές που θα προωθήσει είναι:

1) Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή, για να θεμελιώσουμε την ουσιαστική διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία.
2) Την αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών και την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή.
3) Την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στην εξωτερική πολιτική, και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες. Για να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top