Άγριος καυγάς Χατζηδάκη Σπίρτζη στη Βουλή με φόντο αποκρατικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια

«Είστε κυβέρνηση της απόλυτης απραξίας» - «Βρήκαμε το απόλυτο τίποτα»

Σκληρή κόντρα στη Βουλή με φόντο τις αποκρατικοποιήσεις, τις συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και τα «κόκκινα δάνεια» είχαν ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ ανακολουθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους τελευταίους δέκα μήνες» αναφερόμενος στις θέσεις που έχουν εκφράσει κυβερνητικά στελέχη στο θέμα των ��όκκινων δανείων.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση της απόλυτης απραξίας», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπογράψατε τη δική μας σύμβαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Πως αισθάνεστε που υπογράψατε αυτολεξεί το δικό μας;».

Αυτό προκάλεσε έντονο διάλογο με τον κ. Σπίρτζη

Σπίρτζης: Βρήκαμε το απόλυτο τίποτα. Το απόλυτο ψεύδος σε όλα. Εμείς δεν κρυβόμαστε από τίποτα. […] Ισχύει η δήλωση για τα αεροδρόμια. Διαφωνούμε με αυτό τον τρόπο παραχώρησης. Υπήρχε η δέσμευση στη δανειακή σύμβαση.

Χατζηδάκης: Γιατί λοιπόν το υπογράφετε αυτό αφού διαφωνείτε; Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;

Σπίρτζης: Είπαμε ότι πονάμε αλλά θα το κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση!

Χατζηδάκης: Δεν ντρέπεστε;

Σπίρτζης: Εσείς δεν ντρέπεστε που υπογράψατε αυτές τις συμβάσεις; Εμείς σας τρελαίνουμε δωρεάν.

Η κόντρα «έπιασε» και τον «αυτοκινητόδρομο Μορέα» με τον κ. Χατζηδάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπέγραψε την ίδια σύμβαση με την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ την κρατούσε μήνες στο συρτάρι.

Ο υπουργός Υποδομών απάντησε κάνοντας λόγο για «το απόλυτο ψεύδος» και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι έδωσε -επί υπουργίας Σουφλιά- επι��λέον 70 εκατ. ευρώ «γιατί άργησε έξι μήνες να υπογράψει τη σύμβαση».

«Δεν θα ψηφίζαμε ούτε σήμερα την παραχώρηση των έργων με τη διαπραγμάτευση που έκανε η Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ. Σπίρτζης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top