Νέα ΚΑΡΦΙΑ Μέρκελ κατά Τσίπρα και το… εγκώμιο του Σόιμπλε

Το 2015 η χειρότερη χρονιά της ζωής της

Νέα ΚΑΡΦΙΑ Μέρκελ κατά Τσίπρα και το… εγκώμιο του Σόιμπλε

​Σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα εξαπέλυσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, λίγο πριν από την ψηφοφορία που θα κρίνει αν θα ανανεώσει τη θητεία της στο τιμόνι του κόμματος.

Η κα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να… χαϊδέψει τα αυτιά των συντρόφων της χαρακτήρισε το 2015 ως την πιο δύσκολη χρονιά της ζωής της και αυτό εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, αλλά και άλλων σοβαρών γεγονότων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings.

Αναφερόμενη στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Ιουλίου, η Γερμανίδα καγκελάριος κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα για απίστευτες παλινωδίες και έπλεξε το εγκώμιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι χάρη στους χειρισμούς του επιλύθηκε η κρίση.

«Ήταν μια δοκιμασία, την οποία η ευρωζώνη ξεπέρασε χάρη στις πιέσεις του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος συμμετείχε σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση της ελληνικής κρίσης και στην επιβολή των γερμανικών θέσεων», είπε η Α. Μέρκελ.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει τελειώσει και πως τα λάθη που έγιναν από τους ιδρυτές της πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να τα πουν από κοντά στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει για το προσφυγικό.

Μάλιστα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Γ. Στράιτερ,ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης της Α. Μέρκελ με τον Α. Τσίπρα και τον Α. Νταβούτογλου στην Χίο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς είπε πως η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ιδιαίτερα ��ρήσιμο επί της αρχής, τον διάλογο σε βάθος.

«Όταν υπάρξουν τέτοιες συναντήσεις, αυτές θα ανακοινωθούν βεβαίως. Πριν από τρεις εβδομάδες είχαμε ήδη αναφέρει σε επί της αρχής συμφωνία ότι οι τρεις αρχηγοί θέλουν κάποτε να συναντηθούν. Αλλά ο τόπος και η ημερομηνία γι’ αυτό είναι απολύτως ανοιχτά. Επί της αρχής, η κυβέρνηση θεωρεί βεβαίως, ενόψει της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, τον διάλογο σε βάθος ως ιδιαίτερα χρήσιμο», είπε ο κ. Στράιτερ.

Πάντως, όπως έγραψε νωρίτερα και το star. gr, ο κ. Τσίπρας την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου για το προσφυγικό.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα έχει ως εξής:

Πέμπτη 17/12/2015
10:20: Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου
11:00: Συμμετοχή σε συνάντηση κρατών-μελών της Ε.Ε. με την Τουρκία
15:30: Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, κ. Ντέιβιντ Κάμερον
16:00: Έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Παρασκευή 18/12/2015
Συνέχιση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top