Ρουσόπουλος: Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη κανέναν αντί-Τσίπρα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική ο πρώην υπουργός

Ρουσόπουλος: Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη κανέναν αντί-Τσίπρα
​Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν –ξανά- οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος μίλησε για τις γαλάζιες εκλογές και την πολιτική στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Down Town".
Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αφού αποκάλυψε ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας (Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης) θέλησαν να τον συναντήσουν και να μιλήσουν μαζί του, υποστήριξε ότι η εικόνα που βγήκε από την αναβολή των εκλογών θα κοστίσει πολύ στη ΝΔ.
Στο ερώτημα «αν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που θα προτιμούσατε;», ο κ.Ρουσόπουλος δεν θέλησε να αναφερθεί σε κανένα όνομα, επισημαίνοντας παράλληλα πως η αναζήτηση ενός αντί-Τσίπρα στη ΝΔ είναι «μια εντελώς λάθος προσέγγιση», καθώς, όπως είπε, «ο πολίτης χρειάζεται λεπτομέρεια στο πρόγραμμα του».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν μπορούν μόνοι τους να βγάλουν την χώρα από την κρίση, αντιθέτως θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με ακριβές πρόγραμμα.

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της να περάσει αυτόν τον σκόπελο. Ο κ.Τσίπρ��ς θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνεργασία με τουλάχιστον άλλα δύο κόμματα, που θα θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, καταγράφοντας με λεπτομέρεια αυτά που πρέπει να γίνουν» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο κ.Ρουσόπουλος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο «Έναστρον» και αρθρογραφεί παράλληλα στην εφημερίδα «Αγορά».

«Η πολιτική μου άρεσε και μου αρέσει... Δεν το μετάνιωσα, παρά τα όσα τράβηξα και τις επιθέσεις που δέχτηκα. Με ενδιαφέρει η επιστροφή, αλλά δεν βιάζομαι. Και να μην συμβεί ποτέ, δεν θα μου μείνει καμία μαύρη τρύπα στην ψυχή μου» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την άποψη του πως «δεν υπάρχουν μεσσίες» που θα μας σώσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top