Μοσκοβισί: «Υποχρεωτική η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα»

«Μετά την αξιολόγηση η συζήτηση για το χρέος»

​Απαραίτητη χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, μιλώντας σε δημοσιογραφική αποστολή από την Ελλάδα στο γραφείο του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Star, Γ. Ευσταθίου, ο Γάλλος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι υποχρεωτική, απαντώντας έτσι στις δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και κυβερνητικών στελεχών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η εκτίμηση της Επιτροπής είναι πως οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και κατόπιν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. ��οσκοβισί εξήγησε επίσης ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και επεσήμανε ότι το πακέτο των προαπαιτούμενων για την υποδόση του ενός δισ. ευρώ παραμένει υπό διαπραγμάτευση.

Κατέληξε τέλος λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει η οποιαδήποτε σύνδεση του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης και πιθανής ελάφρυνσής του με το προσφυγικό.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για την κόντρα κυβέρνησης-Βερολίνου και την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top