Νέο μήνυμα της Γερμανίας προς την Ελλάδα ότι το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα

Ευθυγραμμισμένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζάιμπερτ με τον Σόιμπλε

Aκόμα ένα μήνυμα έστειλε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση προς την ελληνική, ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει και θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το χθεσινό μήνυμα του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα δεν είναι μόνο πρακτική που έχει αποδώσει, αλλά είναι θεμελιωμένη και στα σχετικά νομικά κείμενα για το πρόγραμμα του ESM και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στη δήλωση του Eurogroup τον Αύγουστο, η οποία στηρίχθηκε και από το ΔΝΤ και από την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχετικά με το αν το Βερολίνο θεωρεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα απολύτως απαραίτητη.

Αλλά και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι χθεσινές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτελούσαν απειλή προς την ελληνική πλευρά, δήλωσε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι όπως έχει σημειωθεί στη δήλωση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου. Επιθυμούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο εν εξελίξει πρόγραμμα». Υπενθύμισε μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο κείμενο υπάρχει ο όρος «επιτακτική» για την ανάγκη συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΔΝΤ.

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top