Ικανοποίηση Αναστασιάδη – Σίσι για τη σύνοδο της τριμερούς

Μίλησαν για κοινό όραμα και για στενή συνεργασία των τριών χωρών

​«Επιτυχή» χαρακτήρισε ο Ν. Αναστασιάδης τη σημερινή σύνοδο της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, τονίζοντας τη σημασία της για την περαιτέρω ανάπτυξη της γεωστρατηγικής, ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας των τριών χωρών.

Ο πρόεδρος της Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συζητήσεων και ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή, όπως επίσης και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε ακόμα «πρότυπο εποικοδομητικής περιφερειακής συνεργασίας» την τριμερή και πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος της απόφασης της δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού.

«Κύπρος και Ελλάδα θα συνεχίσουμε να προωθούμε τις σχέσεις ΕΕ - Αιγύπτου», είπε.

Αλ Σίσι: «Έχουμε κοινό όραμα για την περιοχή»

Την ικανοποίησή του για τις εργασίες της τριμερούς εξέφρασε και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Η σύγκληση η σημερινή για τρίτη φορά αντανακλά και αποδεικνύει την επιμονή όλων μας για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη των χωρών μας. Έχουμε κοινό όραμα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή. Ενέργεια, τουρισμό και ναυτιλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής μας», είπε και πρόσθεσε:

«Συμφωνήσαμε σε δράσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η περιοχή αυτή βασίζεται στην ανεξιθρησκεία. Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση για τη φιλοξενία. Σήμερα συμφωνήσαμε στην ανάγκη εύρεσης λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα. Το συγκεκριμένο θέμα απαιτεί πολλαπλές δράσεις. Εξέφρασα τη στήριξη της Αιγύπτου στο θέμα της Κύπρου με στόχο την ενότητα του νησιού, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ. Η σημερινή οργάνωση της διάσκεψης ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Αδημονώ για την επόμενη διάσκεψη μας στο Κάιρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top