Τρίζουν τα κόκκαλα της Μελίνας! Πυρ ομμαδόν κατά Μπαλτά για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Χαμός στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τρίζουν τα κόκκαλα της Μελίνας! Πυρ ομμαδόν κατά Μπαλτά για τα γλυπτά του Παρθενώνα

​Στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευση μπήκε την Τετάρτη ο υπουργός Πολιτισμού, Α. Μπαλτάς μετά από την απίστευτη γκάφα του να αποκαλέσει «ελγίνεια» τα Γλυπτά του Παρθενώνα και να πει ότι δεν διεκδικούμε την επιστροφή τους γιατί μπορεί να χάσουμε.

Αρχικά επιτέθηκε εναντίον του κ. Μπαλτά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τασούλας, ο οποίος χαρακτήρισε «επιζήμιο και μικροπρεπή τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε ο υπουργός Πολιτισμού το θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, δηλώνοντας ότι δεν θα πάμε στο διεθνές δικαστήριο για να μην χαθεί η υπόθεση».

«Δεν υπήρχε λόγος να το πει. Με τη βοήθεια ενός ευεργέτη εξασφαλίσαμε τεράστια δημοσιότητα, ήταν όπλο στα χέρια μας», είπε ο κ. Τασούλας.

Τη σκυτάλη πήρε μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Α. Λοβέρδος, ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό Πολιτισμού, λέγοντας:

«Η ονομασία που απέδωσε στα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι λάθος νηπιαγωγείου και απαξία».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητες τις βολές αυτές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Βάκη, η οποία κάλεσε τους δύο βουλευτές να μην κάνουν μικροπολιτική με αυτά τα θέματα.

«Μπορείτε να πάρετε τα πρακτικά της επιτροπής Μορφωτικών που χθες ψηφίσαμε την κύρωση σύμβασης που προβλέπει επιστροφή πολιτιστικών αγαθών. Αν θέλετε να ερμηνεύετε τη δήλωση του υπουργού ότι δεν θέλει κανείς την επιστροφή των μαρμάρων, είναι δικό σας θέμα», είπε.

Στο θέμα τέλος παρενέβη και ο προεδρεύων, Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος σημείωσε πως «για τα πρακτικά, αν ο υπουργός έχει πει πράγματι τη λέξη “Ελγίνεια”, να το διορθώσει. Γιατί δεν θα κάνουμε τον Έλγιν και ιδιοκτήτη των μαρμάρων».

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top