Τσίπρας: «Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας»

Συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη

Τσίπρας: «Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας»

​Στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο και την Αίγυπτο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή είναι αποσταθεροποιημένη», είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πόλο σταθερότητας στην περιοχή και αυτό θα είναι καταλυτικός παράγοντας στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου από την πλευρά του τόνισε τη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων με την Ελλάδα και τη συμβολή της χώρας μας στην επίλυση του Κυπριακού σε συγκεκριμένους τομείς, όπως αυτός των εγγυήσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή του για την τρίτη σύνοδο της τριμερούς Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου και σημείωσε ότι η συνεργασία αυτή θα εμβαθύνει τις σχέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top